15:21

Hans Välimäeltä yllätysveto! Legendaarisen Palacen jättänyt keittiömestari avaa uuden ravintolan – konsepti kaukana fine diningista

Hans Välimäki ja Arto Rastas avaavat marraskussa uuden Penélope-ravintolan Helsingin keskustan Mikonkadulle. Penélope on Välimäen ensimmäinen oma ravintola sitten Chez Dominiquen myynnin 2013. Oleellisessa osassa ravintolakokemusta tulee olemaan kodin omainen tunnelma.

Videolla Hans Välimäki kertoo tuoreesta elämänkerrastaan. 

Elokuun alkupuolella kokki Hans Välimäki kertoi jättävänsä ravintola Palacen kahden vuoden työrupeaman jälkeen. Välimäki paljasti pian lopettamispäätöksen jälkeen Makuja.fi:lle pysyvänsä tulevaisuudessa edelleen ravintola-alalla.

Nyt spekulaatiot miehen tulevaisuudensuunnitelmista voidaan lopettaa, sillä menestynyt kokki kertoo avaavansa marraskuun 15. päivä ravintola Penélopen yhdessä Arto Rastaan kanssa. Idea uuden ravintolan tapas–bistro -konseptista on julkaistun tiedotteen mukaan muhinut parivaljakon päässä jo pitkään.

Fine dining -paikoissa tulee käytyä harvoin

Penélopessa on tarjoilla aamiainen, lounas ja illallinen, toiveissa on myös sunnuntaiaukiolo. Penélopen moninaisella ruokalistalla tullaan näkemään niin kasviksia, äyriäisiä, kalaa, lintuja, riistaa kuin hyvää lihaa, mutta erityisiä menuja ravintolassa ei ole.

Perustajien Hans Välimäen ja Arto Rastaan lisäksi oleellisessa roolissa tulee olemaan Penélopen henkilökunta. Ruoat ja juomat valmistetaan asiakkaiden silmien alla avoimessa keittiössä, ja myös tiskillä saa ja pitää syödä.

– Halusimme Arton kanssa lähteä rakentamaan ravintolaa, jollaisessa tykkäämme itsekin käydä. Vaikka fine diningille on sijansa ja paikkansa, niissä tulee käytyä harvoin. Matkoillakin suosikkipaikat ovat aina sellaisia, joissa on erinomainen ruoka ja palvelu mutta myös mutkaton ja reipas meno. Sellaisissa paikoissahan viihtyvät kaikki, Välimäki perustelee.   

Parhaiten Penélopen ajattelua kuvastaa pyrkimys kohdella asiakkaita samaan tapaan kuin vieraita kohdellaan kotona. 
 
– Parasta tapas-ravintoloissa, luonnollisesti ruoan lisäksi, onkin se, että voit vain istuutua tiskille tai pöytään ja kertoa tarjoilijalle nälän tason. Kun ruokaa on nautittu riittävästi, voi halutessa kahvin tai muun juoman jälkeen jatkaa matkaa, Rastas kuvailee.

60-paikkaisen ravintolan ilta päättyy joka ilta samoin: Sister Sledgen kappaleeseen We Are Family, tästä tietää, että on aika lähteä kotiin tai jatkamaan muualle.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja