Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hans Välimäeltä yllätysveto! Legendaarisen Palacen jättänyt keittiömestari avaa uuden ravintolan – konsepti kaukana fine diningista

15:21Päivän vieras: Hans Välimäki
Julkaistu 17.09.2018 11:58

MTV LIFESTYLE

Hans Välimäki ja Arto Rastas avaavat marraskussa uuden Penélope-ravintolan Helsingin keskustan Mikonkadulle. Penélope on Välimäen ensimmäinen oma ravintola sitten Chez Dominiquen myynnin 2013. Oleellisessa osassa ravintolakokemusta tulee olemaan kodin omainen tunnelma.

Videolla Hans Välimäki kertoo tuoreesta elämänkerrastaan. 

Elokuun alkupuolella kokki Hans Välimäki kertoi jättävänsä ravintola Palacen kahden vuoden työrupeaman jälkeen. Välimäki paljasti pian lopettamispäätöksen jälkeen Makuja.fi:lle pysyvänsä tulevaisuudessa edelleen ravintola-alalla.

Nyt spekulaatiot miehen tulevaisuudensuunnitelmista voidaan lopettaa, sillä menestynyt kokki kertoo avaavansa marraskuun 15. päivä ravintola Penélopen yhdessä Arto Rastaan kanssa. Idea uuden ravintolan tapas–bistro -konseptista on julkaistun tiedotteen mukaan muhinut parivaljakon päässä jo pitkään.

LUE MYÖS: Maailmalla hehkutetaan suomalaista ruokakulttuuria – keittiömestari: "Kiinnostus ei ole koskaan ollut näin suurta"

Fine dining -paikoissa tulee käytyä harvoin

Penélopessa on tarjoilla aamiainen, lounas ja illallinen, toiveissa on myös sunnuntaiaukiolo. Penélopen moninaisella ruokalistalla tullaan näkemään niin kasviksia, äyriäisiä, kalaa, lintuja, riistaa kuin hyvää lihaa, mutta erityisiä menuja ravintolassa ei ole.

Perustajien Hans Välimäen ja Arto Rastaan lisäksi oleellisessa roolissa tulee olemaan Penélopen henkilökunta. Ruoat ja juomat valmistetaan asiakkaiden silmien alla avoimessa keittiössä, ja myös tiskillä saa ja pitää syödä.

– Halusimme Arton kanssa lähteä rakentamaan ravintolaa, jollaisessa tykkäämme itsekin käydä. Vaikka fine diningille on sijansa ja paikkansa, niissä tulee käytyä harvoin. Matkoillakin suosikkipaikat ovat aina sellaisia, joissa on erinomainen ruoka ja palvelu mutta myös mutkaton ja reipas meno. Sellaisissa paikoissahan viihtyvät kaikki, Välimäki perustelee.   

Arto-RastasKeittiömestari Arto Rastas on toinen ravintolan perustajista.(C) Valtteri Kantanen

Parhaiten Penélopen ajattelua kuvastaa pyrkimys kohdella asiakkaita samaan tapaan kuin vieraita kohdellaan kotona. 
 
– Parasta tapas-ravintoloissa, luonnollisesti ruoan lisäksi, onkin se, että voit vain istuutua tiskille tai pöytään ja kertoa tarjoilijalle nälän tason. Kun ruokaa on nautittu riittävästi, voi halutessa kahvin tai muun juoman jälkeen jatkaa matkaa, Rastas kuvailee.

60-paikkaisen ravintolan ilta päättyy joka ilta samoin: Sister Sledgen kappaleeseen We Are Family, tästä tietää, että on aika lähteä kotiin tai jatkamaan muualle.

Lisää aiheesta:

Hans Välimäeltä yllättävä peliliike: "Nyt tuntui, että oli oikea aika"Hans Välimäki lopetti yllättäen kahdessa ravintolassa – kertoo MTV:lle syyn päätöksen taustallaHans Välimäki avasi uuden ravintolan älyttömässä tilanteessa – vaihtoehdot olivat vähissä: "Soitin Artolle, että ei s*****a, mitäs me nyt tehdään"Korona muutti suunnitelmat – maailmalla menestynyt huippukokki Toni Toivanen avaa yllättäen ravintolan Helsinkiin: "Luovuutta, iloa ja energiaa keskelle haasteellista syksyä"Välimäki ja Vottonen valmiina haasteeseen: "Suomen paras ravintola" – tämän verran maksaa 20 ruokalajin menu PalacessaTunnettu nelikko avaa uuden ravintolan Helsinkiin: Erikoisuutena loppumaton menu
RavintolatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ravintolat
  • 8.11.17:32
    Ruoka

    Akis on kouluttanut kokkeja suomalaisravintoloihin yli 30 vuotta – kaikki lähtee intohimosta

  • 6.11.16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • 2.11.10:52
    Helsinki

    Helsinkiä pääsee ihailemaan nyt uudesta paikasta – alla vilistää päivittäin neljännesmiljoona ihmistä

  • 1.11.17:43
    Ruoka

    Katrina on työskennellyt tarjoilijana yli 20 vuotta – tällaisia ovat suomalaiset asiakkaat

  • 31.10.15:05
    Huijaukset

    Poliisi: Tampereen feikkiravintolaa operoitiin Afrikasta