Hämmästyttävä tulos: Tätä mieltä Pohjoismaissa ollaan suomalaisesta ruoasta

Shutterstock

Suomalaiset pitävät omaa ruokaansa pohjoismaiden parhaana, mutta muiden skandinaavien mielestä se on koko alueen oudointa ruokaa.

Hotels.com sivuston pohjoismaalaisille teettämästä kyselystä selviää, että suomalaisia ruokia pidetään erityisen outoina. Tästä huolimatta suomalaiset itse osaavat arvostaa perinneruokiaan.

Suomalaiset arvostavat kotimaisia herkkuja

Suomalaiset rakastavat tuttuja kotimaisia makuja: 44 prosenttia kyselyyn vastanneista suomalaisista äänesti oman keittiömme Pohjoismaiden parhaaksi. Myös tanskalainen keittiö osuu suomalaiseen makuhermoon, sillä jopa joka viides nosti Tanskan ruokakulttuurin Pohjoismaiden houkuttelevimmaksi. Sen sijaan ruotsalaista keittiötä parhaana piti vain seitsemän prosenttia vastaajista. Norja pärjäsi vielä tätäkin huonommin kyselyssä, sillä vain kolme prosenttia suomalaisista vastaajista oli sitä mieltä, että Pohjoismaiden parasta ruokaa saa juuri Norjasta.

Suomalaisten ohella myös ruotsalaiset ja tanskalaiset kertoivat pitävänsä omia ruokiaan Pohjoismaiden parhaina. Vain norjalaiset antoivat valtaosan äänistä muille ja äänestivät Tanskan keittiön Pohjoismaiden parhaaksi.

Suomalaisten mielestä pohjoismaiden kummallisimmat ruoat löytyvät Norjasta. Valitettava tosiasia kuitenkin on, että kaikkien muiden pohjoismaalaisten mielestä alueen oudoimmat ruoat löytyvät Suomesta.

Kun puhutaan suomalaisista perinneherkusta, nousee mämmi usein keskustelunaiheeksi sen epäilyttävän ulkonäön vuoksi. Kyselyssä kuitenkin selvisi, että mämmiä on turha syyttää siitä, että suomalaisia ruokalajeja pidetään outoina, sillä vain kolme prosenttia kyselyyn vastanneista suomalaisista tarjoaisi mämmiä vierailleen.

Mitä tarjoaisit pohjoismaisille vieraille?

Mitä paikallisiin herkkuihimme tulee, suomalaiset suosittelevat innokkaimmin poronkäristystä pohjoismaalaisille vierailleen. Myös paistetut muikut ja karjalanpiirakat ovat monien mielestä hyvää tarjottavaa. Sitä vastoin uunijuusto ja lörtsyt jäävät usein pois ruokalistalta naapurikansojen tullessa kylään.

Ruotsalaiset tarjoaisivat vieraille lihapullia, voileipäkakkua tai possunkylkeä ja perunalettuja. Tanskalaisten herkkua ovat puolestaan voileivät ja possunkylki persiljakastikkeen kera. Norjalaiset hemmottelevat vieraitaan pinnekjøttilla eli puutikkujen päällä keitetyllä kuivatulla lampaanlihalla, lammaskaalipadalla tai ruskealla herajuustolla.

Tiedot käyvät ilmi Hotels.comin suuresta pohjoismaisesta kyselystä, johon vastasi yli 4 000 Suomen, Ruotsin, Norjan ja Tanskan kansalaista.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja