Haaveiletko painonpudotuksesta ja ilmaisista avokadoista? Tutkijoilla olisi nyt tarjolla melko herkullinen pesti juuri sinulle

shutterstock_754306762
Shutterstock

Yhdysvaltalaistutkijat etsivät osallistujia puolen vuoden mittaiseen kokeeseen, jossa koehenkilöt popsivat avokadon päivässä, kertoo muun muassa CNN.

Videolla näytetään, kuinka pilkkoa avokado helposti!

Loma Lindan, Tuftsin ja Kalifornian yliopistojen sekä Pennsylvanian osavaltionyliopiston tutkijat palkkaavat tuhat koehenkilöä uuteen tutkimukseen.

Tieteilijöiden on tarkoitus selvittää, auttaako avokadojen syöminen todella laihduttamaan. Tutkimus on avokadontuottajien Hass Avocado Board -järjestön rahoittama.

Voiko rasvainen hedelmä todella laihduttaa?

Loma Lindan yliopisto huomauttaa tiedotteessaan, että koska avokado sisältää enemmän rasvaa kuin mikään muu hedelmä, tuntuu epäloogiselta ajatella niiden syömisen auttavat painon pudottamisessa.

Kriteerit täyttäville osallistujille maksetaan rahana ja avokadoina

Nyt osallistujia vailla olevassa tutkimuksessa koehenkilöt laitetaan syömään joko yksi avokado päivässä tai kaksi avokadoa kuussa. Kuuden kuukauden jälkeen yliopistotutkijat tarkastelevat, miten avokadojen syöminen vaikutti vyötärölle kertyneeseen rasvaan.

Jotta herkulliselta kuulostavaan tutkimukseen pääsee osallistumaan, on ikää oltava yli 25 vuotta. Muita kriteereitä ovat vyötärönympärys, jonka tulee olla vähintään 89 senttimetriä naisilla ja 102 senttimetriä miehillä.

Suomalaisille avokadointoilijoille surullinen yllätys on se, että osallistujien tulle vierailla kahdesti magneettikuvauksessa joillain Yhdysvalloissa sijaitsevien yliopistokampusten terveysklinikoista. Lisäksi tutkimukseen kuuluu kuukausittainen tapaaminen ravitsemusterapeutin kanssa.

Tutkimuksen loputtua osallistujille luvataan lahjoittaa 300 dollaria (noin 255 euroa) ja 24 avokadoa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!