Laihdutusfirmalta hurja väite: Tölkki siideriä avokadoa parempi vaihtoehto

3:36 Onko laihduttaminen puhdasta matematiikkaa?

Laihdutusfirma on listannut avokadon siideriä korkeammalle painonnousuun todennäköisimmin johtavien tuotteiden listauksessaan. 

Video: Syö vähemmän kuin kulutat, niin paino putoaa – onko laihdutus oikeasti niin yksinkertaista?

Englantilaista Strongbow-siideriä voidaan kuvailla monin sanoin, mutta terveellisyys ei välttämättä ole yksi niistä. Painonpudotusohjelmista tunnettu Slimming World on kuitenkin asiasta hieman toista mieltä. Yrityksen mukaan tölkki siideriä voi olla vähemmän lihottavampi vaihtoehto kuin rasvapitoinen avokado.

Lihottavien tuotteiden listauksessaan yritys sijoitti avokadon korkeammalle kuin siiderin. Siideri sai listauksessa 9,5 pistettä, avokado puolestaan 14 pistettä.

Avokado verrattavissa suklaaseen tai alkoholiin

Slimming Worldin tiedottajan mukaan heidän yrityksensä kannustaa laihduttajia valitsemaan lautaselleen matalan energiatiheyden omaavia ruokia, eli niitä, jotka täyttävät vatsan vähillä kaloreilla. Näitä ovat monet hedelmät ja vihannekset, vähärasvainen liha, kala ja kananmunat.

Vältettäviä ruokia ovat puolestaan energiatiheät ruoat, kuten suklaa, rasva, alkoholi sekä avokado.

– Vaikka avokadot sisältävät joitain tärkeitä ravintoaineita, kuten hyviä rasvoja, ne ovat hyvin rasvapitoista ruokaa. Keskikokoinen avokado voi sisältää yli 300 kaloria, joten ne tekevät laihduttamisesta vaikeampaa, tiedottaja kertoo.

Vaikka myös siideri kuuluu painonpudotusohjelmassa välteltävien tuotteiden joukkoon, desi siideriä sisältää noin 55 kilokaloria, eli 0,33 litran tölkissä kaloreita on avokadoa huomattavasti vähemmän, noin 180. 

Vaikka avokadot sisältävät paljon energiaa ja rasvaa, niistä ei yrityksen mukaan tarvitse luopua kokonaan, kunhan muistaa nauttia niitä kohtuudella. Aivan kuten mitä tahansa ruokaa tai juomaa. 

Lähde: Yahoo

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja