Salakavala lihottaja! Lempihedelmäsi saattaa olla syypää vyötärölle kertyneisiin kiloihin

shutterstock_116575963
Shutterstock

Vaikka avokado sisältää runsaasti ravintoaineita ja terveellistä rasvaa, se sisältää myös yllättävän paljon kaloreita. Avokado muuttaa ruokasi helposti melkoiseksi energiapommiksi! 

Videolla näytetään, kuinka avokadon saa pilkottua kätevimmin.

Avokadoa on nyt kaikkialla; salaateissa, smoothieissa ja leipien täytteenä. Vaikka avokado sisältääkin tunnetusti runsaasti hyviä rasvoja, moni avokadon ystävä saattaa tulla nauttineeksi tätä hedelmää enemmän kuin olisi suositeltavaa.

Today-sivuston haastattelemien asiantuntijoiden mukaan tämä terveysruokana tunnettu raaka-aine voi maksaa sinulle satoja kaloreita päivässä. 

Syömisestä on tutkitusti hyötyä terveydelle

Yksi avokado sisältää noin 21 grammaa sydänterveyden kannalta hyvää monityydyttymätöntä rasvaa, jota on muun muassa oliiviöljyssä. Monityydyttymättömät rasvahapot alentavat veren kolesterolipitoisuutta, verenpainetta ja parantavat elimistön sokeriaineenvaihduntaa.

Tämän lisäksi yksi avokado sisältää noin kymmenen grammaa kuitua, mikä on lähes puolet päivittäisestä saantisuosituksesta. Vitamiineja ja mineraaleja avokadossa on toistakymmentä, mukaan lukien muun muassa C-vitamiini, magnesium ja kalium.

Lisäksi avokadon hyvä puoli on se, että se ei sisällä luontaisesti lainkaan natriumia, kolesterolia eikä sokeria.

Joten mikä avokadon syömisessä on ongelma?

Yksi avokado sisältää noin 240 kilokaloria, mikä on 10–20 prosenttia monen ihmisen päivittäisestä energiantarpeesta. Eli siis yllättävän paljon. 

Moni avokadoja rakastava saattaa unohtaa, että terveellinen rasva sisältää yhtä paljon kaloreita kuin epäterveellinen rasva. Avokadon lisääminen terveelliseen ruokaan saattaa lisätä ruoan energiamäärää useilla sadoilla kaloreilla lähes huomaamatta.

Halutessasi voit syödä avokadoja päivittäin, kunhan tiedostat, kuinka paljon energiaa ne loppupeleissä oikein sisältävät. Puolikas hedelmä sisältää noin 120 kilokaloria, kolmasosa 80 kilokaloria ja muutama ohut siivu 65 kilokaloria.

Lähde: Today

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja