Googlasitko sinäkin näitä ruokia? Vuoden kovimpien nousijoiden top 10 Suomessa – ykkösenä todellinen yllättäjä

perunasalaatti, nakit
Shutterstock

Mitä ruokaa suomalaiset googlasivat vuonna 2020? Jos viime vuonna Googlen ruokahauissa nousivat suureen suosioon trendireseptit, kuten uunifetapasta ja Lyonin kana, tänä vuonna palattiin selkeästi perusasioiden äärelle.

Videolla: Osaatko keittää perunat oikein? Katso, miten Kari Aihinen neuvoo tekemään.

Vuoden 2020 Google-hakujen perusteella suomalaisten vuoden kiinnostavimpien puheenaiheiden listalle nousivat tänä vuonna odotetusti koronaviruspandemiaan liittyvät uutiset ja kysymykset. Pandemiasta huolimatta hakulistoille nousivat myös perinteiset aiheet viihteestä, televisiosta ja musiikista. Google listaa vuoden aikana suosiotaan edelliseen vuoteen verrattuna eniten kasvattaneita hakuja Suomessa neljättätoista kertaa.

Ruoan saralla hauissa palattiin selkeästi perusasioiden äärelle. Vielä viime vuonna Googlen himotuimpien ruokien listalta löytyi ilmiöitä, kuten uunifetapasta ja Lyonin kana. Nyt listalla loistavat perinteisemmät raaka-aineet.

Perunasalaatti kiilasi kärkeen – tässä kovimmat nousijat vuonna 2020

Google-hakujen resepteissä ja ruokasanoissa korostuivat kotimaiset raaka-aineet, kenties siksi, että korona piti suomalaiset kotimaassaan ja kodeissaan. Ykköseksi ponnahti yllättäen vappuklassikko perunasalaatti. 

Perunasalaatin suosiota voi selittää ainakin se, että vapun tienoolla suuri osa suomalaisista vietti aikaa kotona ja panosti ehkä aiempaa enemmän kotona kokkailuun. Keväällä uutisoitiin myös moneen otteeseen kotimaisen perunan hädästä, joten moni suomalainen varmasti tarttui tuumasta toimeen ja halusi kokata potusta sesonkiin sopivaa ruokaa. Myös raaka-aineet, kuten kuusenkerkkä, ruusukaali ja suppilovahvero kiinnostivat vuonna 2020 aiempaa enemmän.

Kovimmat nousijat top 10:

1. Perunasalaatti
2. Kuusenkerkkäsiirappi
3. Kuusenkerkkä
4. Ruusukaali
5. Suppilovahvero
6. Kantarelli
7. Muffinsi
8. Smoothie
9. Tippaleipä
10. Lakkahillo

Googlen hakulistoilla näkyvät vuoden aikana eniten nousseet hakusanat, eli ne haut, joiden määrä on kasvanut huomattavasti vuonna 2020 edellisvuoteen verrattuna. Listat on muodostettu aggregoidusta eli kootusta datasta useista eri lähteistä, ja Suomen listoja voi selailla avoimesta Google Trends -työkalusta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja