Näitä suomalaiset hakivat Googlesta vuonna 2020: Yksi aihe oli ylitse muiden – henkilöistä kiinnosti etenkin kuollut suomalainen tosi-tv-tähti

2:21
Katso videolta: Näitä asioita suomalaiset googlasivat eniten edellisellä vuosikymmennellä!

Mitä Suomi googlasi vuonna 2020? Se kaikkein eniten suosiotaan kasvattanut sana ei varmasti yllätä ketään. Koronavirus, koronavirus, koronavirus.

Mutta trendaavimpien google-hakujen listalle mahtui paljon muutakin resepteistä ja viihdemaailman ilmiöistä vuoden puhutuimpiin henkilöihin.

Koronavirus herätti maailmalla paljon kysymyksiä, niin myös Suomessa. Siksi suosiotaan eniten nostaneiden miten-alkuisten kysymysten joukossa oli lähes pelkästään virukseen, testiin, maskinkäyttöön tai Koronavilkkuun liittyviä kysymyksiä.

Miten koronavirus tarttuu

Miten korona alkaa

Miten laihtua

Miten koronavilkku toimii

Miten saada rahaa

Miten selvitän veriryhmäni

Miten hallitus muodostetaan

Miten koronatesti otetaan

Miten norovirus tarttuu

Miten päin maski laitetaan

Google listaa vuoden aikana suosiotaan edelliseen vuoteen verrattuna eniten kasvattaneita hakuja Suomessa neljättätoista kertaa. Suosituimpia hakuja määriteltiin kuudessa eri kategoriassa.

Uutisaiheissa koronapandemian lisäksi kiinnostivat Yhdysvaltain presidentinvaalitVastaamon tietomurto, Black Lives Matter -liike ja Beirutin räjähdysonnettomuus. Koronaa sivuavissa poliittisissa aiheissa kiinnostivat google-hakuina valmiuslaki sekä Uudenmaan sulku.

Marin, Biden, Janita Lukkarinen

Henkilöiden nimistä google-hauissa esiin nousivat Suomen pääministeri Sanna Marin (sd), Yhdysvaltain presidentiksi valittu Joe Biden, Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un, Vain Elämää -ohjelmassa esiintyneet Ressu Redford, Mariska ja Arja Koriseva,  sekä heinäkuussa kuollut viihdyttäjä Jope Ruonansuu. Listan kärjessä oli hiljattain kuollut, syöpäsairaudestaan avoimesti kertonut tositv-tähti Janita Lukkarinen.

Vuosi 2020 ei ollut urheilun juhlaa koronapandemian siirrettyä muun muassa olympialaisia. Googletetuin urheilija olikin tammikuussa helikopterionnettomuudessa kuollut koripallolegenda Kobe Bryant

Viihdehauissa ohjelmien kärkeen nousivat Nelosen Vain Elämää ja Big Brother, elokuvien haetuin oli Oscar-voittaja, korealainen Parasite, suomalaisista elokuvista puolestaan Pamela Tolan ohjaama Teräsleidit. Tämän vuoden listalla ovat myös kesäkuussa julkaistu Valorant-ammuntapeli sekä loppuvuodesta suosioon noussut mobiilipeli Among Us.

Perunasalaatti dominoi

Resepteissä ja ruokasanoissa korostuivat kotimaiset raaka-aineet, kenties siksi, että korona piti suomalaiset kotimaassaan. Ykköseksi ponnahti vappuklassikko perunasalaatti.

 • Perunasalaatti
 • Kuusenkerkkäsiirappi
 • Kuusenkerkkä
 • Ruusukaali
 • Suppilovahvero
 • Kantarelli
 • Muffinsi
 • Smoothie
 • Tippaleipä
 • Lakkahillo

Googlen hakulistoilla näkyvät vuoden aikana eniten nousseet hakusanat, eli ne haut, joiden määrä on kasvanut huomattavasti vuonna 2020 edellisvuoteen verrattuna. Listat on muodostettu aggregoidusta eli kootusta datasta useista eri lähteistä, ja Suomen listoja voi selailla avoimesta Google Trends -työkalusta.

Korjattu juttua ja otsikkoa 10.34: Google ei kertonut Suomessa eniten haetuista hakusanoista, vaan vuoden aikana suosiotaan eniten viime vuoteen verrattuna kasvattaneista hakusanoista.

Katso myös: Näitä videoita suomalaiset katsoivat poikkeusvuotena:

7:52

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja