Jennin supersuosittu ja helppo pasta nousi vuoden googlatuimmaksi – oletko jo maistanut koko kansan uutta "makaronilaatikkoa"?

1:49 Uunifetaraviolit – Uunifetapasta-Jennin uusi arkiruokahitti

Google paljasti vuoden 2019 suosituimmat reseptit hakukonepalvelun tilastoissa. Uunifetapasta veti pisimmän korren.

Yllä olevalla videolla Jenni Häyrinen valmistaa uunifetapastan toista versiota, uunifetaravioleita. 

Hakukonejätti Google on jälleen paljastunut vuoden haeutuimmat aiheet ja ilmiöt eri aihepiireistä. Ruoka-aiheiden listan ykköseksi nousi ansaitusti alkuvuodesta ilmiöksi paisunut uunifetapasta.

Kyseessä on Liemessä-ruokabloginJenni Häyrisen ideoima resepti, josta kasvoi muutamassa päivässä iso someilmiö. Avokadopastan tapaan myös uunifetapasta aiheutti raaka-aineiden paikoittaista loppumista ruokakaupoista. 

Uunifetapasta nousi Google-hauissa myös puheenaihe-listan sijalle kuusi. 

Katso resepti: Uunifetapasta

Jenni kertoo MTV:lle uunifetapastareseptin keränneen jo yli 1,7 miljoonaa sivulatausta. Uunifetapastasta muodostui näin ollen Liemessä-blogin kaikkien aikojen suosituin resepti. 

– Siitä kaikesta hypetyksestä huolimatta yllätyin kyllä, että yksittäinen resepti nousi näin suosituksi. Minä ja uunifetapasta olemme kyllä tosi iloisia tästä, Jenni nauraa. 

Jenni kertoo yllättynensä erityisesti siitä, että ihmiset googlaavat reseptiä edelleen. Periaatteessa uunifetapastan valmistaminen on niin helppoa, ettei ohjetta yhden kokeilukerran jälkeen tarvita. 

– Olisi voinut luulla, että kun pastan on kertaalleen tehnyt, niin ei  reseptiä enää tarvitse hakea Googlesta, Jenni miettii. 

– Monet ovat sanoneet, että uunifetapasta on jäänyt heidän arkiruokasykliin samalla tavalla kuin vaikka makaronilaatikko. Uunifetapastasta on tullut koko kansan ruokaa, hän summaa.

Lokakuussa Jenni ideoi uunifetapastasta myös uuden reseptiversion, uunifetaraviolit. Uusi ravioliversio on alkuperäistäkin ruokalajia helpompi, sillä pastaa ei tarvitse keittää erikseen, vaan kaikki valmistuu yhdessä vuoassa. 

Haetuimmat ruoka-aiheet Googlessa 2019

1. Uunifetapasta
2. Lyonin kana
3. Kombucha cola
4. Raastekeitto
5. Beyond Meat
6. Kinder kääretorttu
7. Puolukkajauhe
8. Keto reseptit
9. Pihlajanmarjahyytelö
10. Voileipäkääretorttu

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja