Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Joko testasit Suomen himotuimman kanaruoan? Helppo valmistaa, koukuttavan hyvää!

2:08Lyonin kana – näin valmistuu ylistetty kanaruoka
Julkaistu 06.10.2020 17:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Lyonin kana oli yksi vuoden 2019 googlatuimmista resepteistä ja nousi näin Suomen himotuimmaksi kanaruoaksi. Oletko sinä jo testannut hittireseptiä? 

Google paljasti viime joulukuussa vuoden 2019 suosituimmat ruoka-aiheet hakukonepalvelun tilastoissa. Suomen googlatuimmaksi ruoaksi nousi Liemessä-ruokablogin Jenni Häyrisen luoma uunifetapasta. Toiselle sijalle ja Suomen himoituimmaksi kanaruoaksi nousi sen sijaan Lyonin kana. 

Mikä ihmeen Lyonin kana?

Lyonin kana nousi viime vuonna suureen suosioon Suomessa, kun ruokalehti Glorian ruoka & viini julkaisi oman versionsa klassisesta ranskalaisesta reseptistä. 

– Etikkakanaa Lyonin tapaan, eli ranskaksi Poulet au vinaigre, on perinteinen lyonilainen ruokalaji, jota on tehty ja tarjottu vuosikymmeniä kodeissa ja bouchoneissa, eli rustiikkisissa bistroissa. Sitä ovat kokanneet niin maailman tunnetuin kokki Paul Bocuse kuin michelin-kokki April Bloomfieldkin, Me Naisten artikkelissa kerrotaan Lyonin kanan taustoista.

Lyonin kanan suosio selittyy sen yksinkertaisten raaka-aineiden yhdistelmällä. Etikkainen kastike tasapainottuu pehmeäksi ranskankermalla ja kanaliemen suolaisuus tekee mausta entistä koukuttavamman. Tähän todella jää heti koukkuun!

Lyonin kana kannattaa valmistaa ehdottomasti hieman rasvaisemmista broilerin osista, kuten luullisisista reisi- tai koipipaloista. Myös kokonaisen, paloitellun broilerin käyttö Lyonin kanassa on Ranskassa yleistä.

Testaa supersuosittu resepti: Lyonin kana – etikkakana on niin koukuttavaa, että et voi lopettaa syömistä

Lisää aiheesta:

Kolme kovaa kanakastiketta – koukuttava kermainen soosi valmistuu nopeasti: "Huikea maku, vaikka raaka-aineita on vain muutama"Oletko koskaan maistanut? Supersuosittu kanaruoka, jota sinunkin on pakko kokeilla!Joko testasit Suomen himotuimman kanaruoan? Tämä arkiruokahitti on helppo valmistaa!Arkiruokahitti! Paras kermainen kanakastike, joka valmistuu puolessa tunnissa: "Huikea maku"Arkiruokahitti! Tämä kermainen kanapasta on todella suosittu: Mielettömän maukas ja valmistuu nopeastiTestasimme Suomen himotuimman kanaruoan, ja se todella on maineensa veroinen: "Tähän jää heti koukkuun!"
RuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 14:16
    Ruokaniksit

    Helppo pullajälkkäri on nyt jättihitti somessa! Testaa vaikka isänpäiväksi

  • 06:39
    Henri Alén

    Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta

  • Eilen16:46
    Ravintolat

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • Eilen08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot

  • ke16:07
    Turvallisuus

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä