Joko testasit Suomen himotuimman kanaruoan? Helppo valmistaa, koukuttavan hyvää!

lyonin kana 1
MTV

Lyonin kana oli yksi vuoden 2019 googlatuimmista resepteistä ja nousi näin Suomen himotuimmaksi kanaruoaksi. Oletko sinä jo testannut hittireseptiä? 

Google paljasti viime joulukuussa vuoden 2019 suosituimmat ruoka-aiheet hakukonepalvelun tilastoissa. Suomen googlatuimmaksi ruoaksi nousi Liemessä-ruokablogin Jenni Häyrisen luoma uunifetapasta. Toiselle sijalle ja Suomen himoituimmaksi kanaruoaksi nousi sen sijaan Lyonin kana. 

Mikä ihmeen Lyonin kana?

Lyonin kana nousi viime vuonna suureen suosioon Suomessa, kun ruokalehti Glorian ruoka & viini julkaisi oman versionsa klassisesta ranskalaisesta reseptistä. 

– Etikkakanaa Lyonin tapaan, eli ranskaksi Poulet au vinaigre, on perinteinen lyonilainen ruokalaji, jota on tehty ja tarjottu vuosikymmeniä kodeissa ja bouchoneissa, eli rustiikkisissa bistroissa. Sitä ovat kokanneet niin maailman tunnetuin kokki Paul Bocuse kuin michelin-kokki April Bloomfieldkin, Me Naisten artikkelissa kerrotaan Lyonin kanan taustoista.

Lyonin kanan suosio selittyy sen yksinkertaisten raaka-aineiden yhdistelmällä. Etikkainen kastike tasapainottuu pehmeäksi ranskankermalla ja kanaliemen suolaisuus tekee mausta entistä koukuttavamman. Tähän todella jää heti koukkuun!

Lyonin kana kannattaa valmistaa ehdottomasti hieman rasvaisemmista broilerin osista, kuten luullisisista reisi- tai koipipaloista. Myös kokonaisen, paloitellun broilerin käyttö Lyonin kanassa on Ranskassa yleistä.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja