Leipä on maistunut suomalaisille myös korona-aikana. Kulutus on siirtynyt ravintoloista koteihin, jonne on ostettu aiempaa enemmän etenkin vaaleaa leipää.
Videolla: Tiedätkö, miten Suomen suosituin leipä valmistetaan? Katso videolta.
Maaliskuussa alkaneet koronarajoitukset näkyvät suomalaisten ruokailutottumuksissa ja kotimaisten elintarviketoimijoiden jakelukanavissa. Marraskuussa uutisoitiin, että suomalaiset ovat ostaneet ruokakaupasta kesällä ennätyksellisen paljon perunaa.
LUE MYÖS: Ostitko sinäkin? Yhden tuotteen myynti kasvoi kesällä ruokakaupoissa selvästi eniten: "On selvää, että koronatilanne näkyy myynnissä kautta linjan"
Tilastoista selviää, että myös leivän menekki vähittäiskaupoissa on kasvanut, kertoo Leipätiedotus ry.
Leivän toimitukset suurkeittiöpuolelle romahtivat
Korona vaikutti myös leipomoalaan. Useiden suomalaisten siirryttyä keväällä etätöihin leipomotuotteiden toimitukset lounasravintoloihin ja kahviloihin romahtivat. Vähittäiskaupan puolella leivän menekki sen sijaan on noussut ja näin ollen leivän kokonaiskulutus on pysynyt tasaisena.
Leipätiedotus ry:n ylläpitämän leipomotuotteiden myyntitilastoinnin mukaan suomalaisten leivän syönti on siirtynyt yhä enemmän ravintoloista kotikeittiöihin koronan muutettua monen arkea. Työpaikka- ja kouluruokailu on vaihtunut kotilounaiksi ja kahvila- ja ravintokäynnit vähentyneet merkittävästi.