Erikoinen keksintö: Mullistaako tämä tulevaisuudessa ruokapakkaukset?

ruokapakkaus
Muoville kehitellään vaihtoehtoisia korvaajia. Shutterstock

Miltä kuulostaisi muovin sijasta syötävä ruokapakkaus, joka on valmistettu maidosta?

Muovi on yleinen pakkausmateriaali, mutta tutkijat ovat jo pitkään olleet kiinnostuneita kehittämään sille korvikkeeksi materiaalia, joka vähentäisi jätettä sekä säilyttäisi ruoan paremmin. Yhdysvaltalaiset tutkijat ovat keksineet materiaalin, jonka he uskovat säilyttävän ruoan tuoreempana ja kestävän muovia paremmin.

Valmistetaanko ruokapakkaukset tulevaisuudessa maitoproteiinista?

Amerikkalaistutkijoiden keksimä pakkausmateriaali on valmistettu kaseiinista, joka on maidon proteiini. Tämä mahdollistaa sen, että myös pakkauksen voi syödä. Pakkaus on ulkonäöltään hyvin samankaltaista kuin muovi, mutta se kestää paremmin sekä suojaa ruokaa paremmin hapelta.

Parasta uudessa keksinnössä on kuitenkin se, että se on biohajoava ja näin siis vähentäisi muovijätettä. Pakkausmateriaali ei itsessään maistu millekään, mutta siihen voidaan lisätä erikseen makuaineita, vitamiineja tai muita ravintoaineita.

Yhdysvalloissa on jo markkinoilla syötävä pakkausmateriaali, joka on valmistettu tärkkelyksestä. Se ei kuitenkaan toimi moitteettomasti, vaan on liian heikkoa eikä estä hapen pääsyä ruokaan niin hyvin kuin maitoproteiinista valmistettu pakkaus. Tutkijat toivovat saavansa tuotteensa markkinoille kolmen vuoden sisällä.

Lähde: Fox News 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää jälleen suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Kolmen päivän vierailun aikana kokeillaan rohkeasti uusia raaka-aineita, opitaan maistamaan erilaisia makuja ja haastetaan vanhoja tottumuksia. Kyytiä saavat niin pakastepizzat, sokerikoukut kuin ruokahävikkiongelmat ja tilalle tulevat monipuoliset, värikkäät annokset sekä suunnitelmallisuus. Luvassa on iloista yhdessä tekemistä ja tärkeitä oivalluksia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja