Useimmat ihmiset tietävät, että sitrushedelmät ovat erinomaisia C-vitamiinin lähteitä. Vaikka moni pirteyttä talven keskelle kaipaava lisääkin ruokavalioonsa appelsiineja, nämä oranssit hedelmät eivät suinkaan ole kaikkein parhaita C-vitamiinin lähteitä.
Appelsiini sisältää 45 milligrammaa C-vitamiinia 100 grammaa kohden. Seuraavien kuuden elintarvikkeen C-vitamiinipitoisuudet peittoavat appelsiinit mennen tullen.
1. Kukkakaali
Vaikka kukkakaali ei ole ensimmäinen vihannes, joka tulee mieleen C-vitamiinista puhuttaessa, tämä valkoinen vihannes sisältää C-vitamiinia saman verran kuin ananas; 48 mg/100 g. Vitamiinipitoisuuden lisäksi kukkakaali on halpaa ja hyvää, eli sen syöminen tekee kehon lisäksi hyvää myös lompakolle.
Kukkakaali sopii hyvin vaikkapa kasvisgratiiniin. Poimi resepti talteen tästä.
2. Vihreä paprika
Sadasta grammasta vihreää paprikaa saat 80 milligrammaa C-vitamiinia – mikä kattaa aikuisille suositellun päiväannoksen. Vihreä paprika saattaa maistua sellaisenaan aavistuksen kitkerältä, mutta erilaisissa lämpimissä ruoissa se on omiaan.


