Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rapea ja herkullinen lopputulos! Tämä on ehdottomasti paras tapa kypsentää parsakaali

1:30Mitä varsista voisi valmistaa?
Julkaistu 26.06.2018 17:01

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Tuore, uunissa paahdettu parsakaali on ruokalaji, joka muuttaa hetkessä käsityksesi tästä lapsuuden inhokkivihanneksesta.

Hyödynnä myös parsakaalien varret! Katso vinkki videolta. 

Parsakaali on vihannes, joka herättää ristiriitaisa tunteita. Osa ihmisistä rakastaa, osa taas vihaa tätä erittäin terveellisenä pidettyä raaka-ainetta. Jos käsityksesi parsakaalista on sulatettu pakastevihannes, tällä herkulle kannattaa antaa uusi mahdollisuus ja kokeilla valmistustapaa, jolla tuoreesta vihanneksesta syntyy hetkessä herkullinen lisuke.

LUE LISÄÄ PARSAN TERVEYSVAIKUTUKSISTA: Yksi yli muiden? Lääkärin mukaan sinun tarvitsee syödä vain yhtä vihannesta pysyäksesi terveenä

Paahdetusta parsakaalista voit nauttia ihan sellaisenaan, grilliruoan lisukkeena tai vaikkapa herkullisen wokin raaka-aineena. Kokeile ja ylläty! 

Paahdettu parsakaali

1 parsakaali
1 rkl oliiviöljyä
¼ tl suolaa
¼ tl paprikajauhetta
¼ tl mustapippuria
parmesaanijuustoa

Huuhtele ja pilko parsakaali sopivan kokoisiksi paloiksi. Mausta parsakaali oliiviöljyllä ja mausteilla. Levitä uunipellin päälle ja paahda 220-asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan. Ripottele uunista tulleiden parsakaalinuppujen päälle haluamasi määrä parmesaanijuustoa.

Voit halutessasi jättää juuston pois ja lisärä parsakaalien päälle loraukseen sitruunamehua tai soijaa.

Lähde: Goodhousekeeping

Lisää aiheesta:

Parsakaali kannattaa valmistaa näin – tulee taivaallisen hyvää!Oletko maistanut? Halpa ja terveellinen "pikaruoka", jota suomalaiset syövät hämmentävän vähän Huippukokki Jamie Oliverin resepti, jota noudattamalla et voi epäonnistua: Näin teet suosikkilisukkeistasi superrapeita – myös kotiuunissaResepti, joka saa ihosi ja sinut hehkumaan – tätä simppeliä pastaruokaa on pakko kokeilla!Näin parsakaali kannattaa valmistaa – testaa herkullista reseptiä!Puuro ei ole enää entisensä – valmista uusi hittiherkku kukkakaalista!
VihanneksetRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Vihannekset
  • 31.8.12:46
    Syöpä

    Syötkö jo näitä? Tietyt vihannekset saattavat pienentää suolistosyövän riskiä

  • 23.7.17:01
    Ruokakauppa

    "Ei kehtaa pitää myynnissä täyteen hintaan" – loimaalaiskauppa taklaa hävikkiä "euron laareilla"

  • 14.7.15:09
    Paprika

    Yksi niksi tekee paprikasta vastustamattoman – oletko jo kokeillut?

  • 6.5.07:44
    Kasvikset

    Eikö puoli kiloa kasviksia päivässä täyty? "Close enough", sanoo uusi lautasmalli

  • 4.5.20:35
    Terveys ja hyvinvointi

    Hedelmät ja vihannekset eivät ole enää yhtä ravitsevia kuin 70 vuotta sitten – tässä syyt