Rapea ja herkullinen lopputulos! Tämä on ehdottomasti paras tapa kypsentää parsakaali

Tuore, uunissa paahdettu parsakaali on ruokalaji, joka muuttaa hetkessä käsityksesi tästä lapsuuden inhokkivihanneksesta.

Hyödynnä myös parsakaalien varret! Katso vinkki videolta. 

Parsakaali on vihannes, joka herättää ristiriitaisa tunteita. Osa ihmisistä rakastaa, osa taas vihaa tätä erittäin terveellisenä pidettyä raaka-ainetta. Jos käsityksesi parsakaalista on sulatettu pakastevihannes, tällä herkulle kannattaa antaa uusi mahdollisuus ja kokeilla valmistustapaa, jolla tuoreesta vihanneksesta syntyy hetkessä herkullinen lisuke.

Paahdetusta parsakaalista voit nauttia ihan sellaisenaan, grilliruoan lisukkeena tai vaikkapa herkullisen wokin raaka-aineena. Kokeile ja ylläty! 

Paahdettu parsakaali

1 parsakaali
1 rkl oliiviöljyä
¼ tl suolaa
¼ tl paprikajauhetta
¼ tl mustapippuria
parmesaanijuustoa

Huuhtele ja pilko parsakaali sopivan kokoisiksi paloiksi. Mausta parsakaali oliiviöljyllä ja mausteilla. Levitä uunipellin päälle ja paahda 220-asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan. Ripottele uunista tulleiden parsakaalinuppujen päälle haluamasi määrä parmesaanijuustoa.

Voit halutessasi jättää juuston pois ja lisärä parsakaalien päälle loraukseen sitruunamehua tai soijaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.