Huikea terveyspommi – tämä shotti suojaa flunssalta

shutterstock_229600780
Shutterstock

Tyrnimarjoista valmistettu shotti sopii etenkin C-vitamiinipitoisuutensa vuoksi erityisen hyvin torjumaan flunssan.

Ruokabloggaaja Emmi-Liia Sjöholm esittelee esikoiskirjassaan Viljaton kattaus vitamiinipitoisen tyrnishotin reseptin. Tyrnimarjoista valmistettu vitamiinipommi vaatii Sjöholmin mukaan makunsa vuoksi hieman totuttelua – mutta on kaikessa terveellisyydessään totuttelun arvoinen.

– Meni aikansa ennen kuin totuin näiden C-vitamiinipommien makuun, mutta nykyään syön niitä suoraan pakastimesta. Aloita aamusi tällä shotilla, joka pitää pöpöt poissa, Sjöholm vinkkaa.

Tyrni on luonnonvaraisista marjoista kaikkein ravintorikkain ja se sisältää paljon sekä C- että E-vitamiineja, ravintokuitua ja elimistölle hyödyllisiä rasvahappoja. Vajaa desilitra tyrnimarjoja sisältää yhtä paljon C-vitamiinia kuin yksi keskikokoinen appelsiini.

Sjöholm neuvoo tuunaamaan tyrnishottireseptiä entisestään, jos flunssa uhkaa nostaa päätään.

– Flunssashotin saat, kun lisäät joukkoon valkosipulinkynnen, teelusikallisen kurkumaa ja tipan oreganoöljyä. Maku ei ole kummoinen, mutta teho on taattu, Sjöholm vinkkaa.

Tyrnishotti

kahdelle

10 tyrnimarjaa
0,5 dl vettä
1 tl hunajaa
pieni pala inkivääriä

Sekoita kaikki ainekset blenderissä. Jos ainekset eivät meinaa mennä sekaisin, tee kerralla useampi annos.

Lähde: Emmi-Liia Sjöholm: Viljaton kattaus – Upeita makuja gluteenittomista raaka-aineista, Atena 2015, Arctic-flavours.fi

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.