Tyrnimarjoista valmistettu shotti sopii etenkin C-vitamiinipitoisuutensa vuoksi erityisen hyvin torjumaan flunssan.
Ruokabloggaaja Emmi-Liia Sjöholm esittelee esikoiskirjassaan Viljaton kattaus vitamiinipitoisen tyrnishotin reseptin. Tyrnimarjoista valmistettu vitamiinipommi vaatii Sjöholmin mukaan makunsa vuoksi hieman totuttelua – mutta on kaikessa terveellisyydessään totuttelun arvoinen.
– Meni aikansa ennen kuin totuin näiden C-vitamiinipommien makuun, mutta nykyään syön niitä suoraan pakastimesta. Aloita aamusi tällä shotilla, joka pitää pöpöt poissa, Sjöholm vinkkaa.
Tyrni on luonnonvaraisista marjoista kaikkein ravintorikkain ja se sisältää paljon sekä C- että E-vitamiineja, ravintokuitua ja elimistölle hyödyllisiä rasvahappoja. Vajaa desilitra tyrnimarjoja sisältää yhtä paljon C-vitamiinia kuin yksi keskikokoinen appelsiini.
Sjöholm neuvoo tuunaamaan tyrnishottireseptiä entisestään, jos flunssa uhkaa nostaa päätään.
– Flunssashotin saat, kun lisäät joukkoon valkosipulinkynnen, teelusikallisen kurkumaa ja tipan oreganoöljyä. Maku ei ole kummoinen, mutta teho on taattu, Sjöholm vinkkaa.
Tyrnishotti
kahdelle
