Huikea terveyspommi – tämä shotti suojaa flunssalta

shutterstock_229600780
Shutterstock

Tyrnimarjoista valmistettu shotti sopii etenkin C-vitamiinipitoisuutensa vuoksi erityisen hyvin torjumaan flunssan.

Ruokabloggaaja Emmi-Liia Sjöholm esittelee esikoiskirjassaan Viljaton kattaus vitamiinipitoisen tyrnishotin reseptin. Tyrnimarjoista valmistettu vitamiinipommi vaatii Sjöholmin mukaan makunsa vuoksi hieman totuttelua – mutta on kaikessa terveellisyydessään totuttelun arvoinen.

– Meni aikansa ennen kuin totuin näiden C-vitamiinipommien makuun, mutta nykyään syön niitä suoraan pakastimesta. Aloita aamusi tällä shotilla, joka pitää pöpöt poissa, Sjöholm vinkkaa.

Tyrni on luonnonvaraisista marjoista kaikkein ravintorikkain ja se sisältää paljon sekä C- että E-vitamiineja, ravintokuitua ja elimistölle hyödyllisiä rasvahappoja. Vajaa desilitra tyrnimarjoja sisältää yhtä paljon C-vitamiinia kuin yksi keskikokoinen appelsiini.

Sjöholm neuvoo tuunaamaan tyrnishottireseptiä entisestään, jos flunssa uhkaa nostaa päätään.

– Flunssashotin saat, kun lisäät joukkoon valkosipulinkynnen, teelusikallisen kurkumaa ja tipan oreganoöljyä. Maku ei ole kummoinen, mutta teho on taattu, Sjöholm vinkkaa.

Tyrnishotti

kahdelle

10 tyrnimarjaa
0,5 dl vettä
1 tl hunajaa
pieni pala inkivääriä

Sekoita kaikki ainekset blenderissä. Jos ainekset eivät meinaa mennä sekaisin, tee kerralla useampi annos.

Lähde: Emmi-Liia Sjöholm: Viljaton kattaus – Upeita makuja gluteenittomista raaka-aineista, Atena 2015, Arctic-flavours.fi

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!