Edullisesta kasviksesta tulee älyttömän hyvää grillissä

Varhaiskaali kaali
Grillatun varhaiskaalin makupariksi sopii esimerkiksi pekoni. Shutterstock

Oletko testannut varhaiskaalin grillaamista? Tämä sesongissa oleva kasvis kannattaa nyt ehdottomasti napata ostoskoriin.

Kotimainen varhaiskaali on kesäherkku parhaimmillaan. Sesongissa olevaa kasvista saa nyt kaupoista muutaman euron kilohintaan. 

– Sen parempaa salaattiainesta ei kesäpöytään ole olemassakaan kuin varhaiskaali. Se kestää hyvin myös mökkiolosuhteissa. Varhaiskaalipata ja -keitto tai kaalilaatikko sopivat viileän päivän ruoiksi, MTK on aiemmin vinkannut tiedotteessaan.

Varhaiskaalista älyttömän hyvää grillissä

Erityisen hyvää varhaiskaalista saa kuitenkin valmistettua grillissä. Varhaiskaali kannattaa grillata lohkoina ja lohkot öljytä. Grillatun varhaiskaalin makupariksi sopii esimerkiksi pekoni tai parmesaani. Voit hyödyntää kaalia grillattua myös salaateissa.

Grillissä paahdettua varhaiskaalia on aiemmin ylistänyt myös Rouva Kasviksena tunnettu ruokatoimittaja Pirjo Toikkanen

– Paahdetut kaalinlohkot ovat niin helppoa ja hyvää ruokaa, että niitä on ehdottomasti ihan jokaisen syytä kokeilla. Ihastuminen on taattua. Grillaa öljyllä ja halutessasi hunajalla sipaistut kaalinlohkot ulkogrillissä tai kuumassa uunissa lisäkkeeksi, joka sopii niin liha-, kala- kuin kasvisateriallekin.
 

Testaa varhaiskaalireseptit:

Katso myös video: Kari "Kape" Aihisen coleslaw-ohje, jossa hyödynnetään myös varhaiskaalia!

Kari Aihisen fenkolislaw 4:02
Nappaa Kapen helppo ohje.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.