Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ethän heitä roskiin ajankohtaista raaka-ainetta? Saat edullisen naposteltavan: "Vähän kuin popcornia söisi"

7:20Kurpitsa halloween-kuntoon ruokaa kunnioittaenNäin saat kurpitsan Halloween-kuntoon ruokaa kunnioittaen!
Julkaistu 25.10.2024 17:33

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Toimittajan kuva

Jonna Hellgren

jonna.hellgren@mtv.fi

Halloween-kurpitsan sisälmyksiä ei missään nimessä kannata heittää roskiin, muistuttaa asiantuntija.

Maa- ja Kotitalousnaisten Keskus ry:n ruoka-asiantuntija Janita Kylänpää kertoi Huomenta Suomessa vinkkejään Halloween-kurpitsan kaivertamiseen. 

Samalla muistutettiin myös, miten kurpitsaa voi hyödyntää ruoanlaitossa. 

Lue myös: Ykköskasvis uunijuureksiin! Nappaa ostoskoriisi nyt kotimainen kuitupommi

Hyödynnä siemenet ja hedelmäliha

Kylänpään mukaan hevi-osastolta hankitun syötävän kurpitsan hedelmälihaa ja siemeniä ei missään nimessä kannata heittää roskiin.

– Tästä kurpitsasta tulee tosi hyvin siemeniä. Ne kannattaisi ehdottomasti pestä ja laittaa vaikka airfryeriin, uuniin tai paistinpannulle paahtumaan öljyn kanssa.

Kylänpää muistuttaa, että ruokakauppojen kurpitsansiemenet tulevat usein ulkomailta. Paahtamalla siemeniä itse kotimaisesta kurpitsasta, saat kotimaisen vaihtoehdon. Tällä kertaa käytettiin kotimaista hokkaidokurpitsaa.

– Vähän kuin popcornia söisi!

Kurpitsan hedelmälihasta voi sen sijaan tehdä vaikka kurpitsakeittoa tai kurpitsahilloa. Videolta näet vinkit kurpitsan kaivertamiseen ja kurpitsakokkailuun.

Lue myös: Raaka-aine, jota saa nyt todella edullisesti kaupasta: "Kotikeittiön yllättäjä"

Lisää aiheesta:

Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikanHalpaa sesonkikasvista myydään nyt huimat määrät – sopii jopa pastaan!Edullinen sesonkiherkku säilyy jääkaapissa jopa kuukausia: "Jos nyt ostaa, niin voi syödä jouluna"Kaiverra halloween-kurpitsa helposti – yksi kikka auttaa huomattavasti!Näin halloween-kurpitsan kaiverrus helpottuu huomattavastiHyödynnä terveellistä sesonkiherkkua! Harri Syrjänen vinkkaa maukkaan pastareseptin: "Jo nyt yksi suosikeista"
RuokaHuomenta SuomiHalloweenKasviksetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 16:15
    Pasta

    Kuinka paljon on yksi annos pastaa? Näin mittaat!

  • 11:03
    Linnan juhlat

    Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!

  • 06:48
    Lääkkeet

    Suojaa suolisto kansanterveysuhalta – nämä ruoat auttavat

  • Eilen18:55
    Jouluruoka

    Anun nerokas ratkaisu joulutorttuihin: "Maailmaa mullistava"

  • Eilen06:47
    Makeiset

    Joulukonvehteja ja -makeisia jopa puolet halvemmalla kaupasta – tiesitkö tämän kikan?