Nappaa asiantuntijan vinkit halloween-kurpitsan kaivertamiseen.
Maa- ja Kotitalousnaisten Keskus ry:n ruoka-asiantuntija Janita Kylänpää kertoi viime perjantaina Huomenta Suomessa vinkkejään halloween-kurpitsan kaivertamiseen.
Samalla muistutettiin myös, miten kaiverrettavaa kurpitsaa voi hyödyntää ruoanlaitossa.
– Tästä kurpitsasta tulee tosi hyvin siemeniä. Ne kannattaisi ehdottomasti pestä ja laittaa vaikka airfryeriin, uuniin tai paistinpannulle paahtumaan öljyn kanssa, Kylänpää vinkkasi.
Lue myös: Ethän heitä roskiin ajankohtaista raaka-ainetta? Saat edullisen naposteltavan: "Vähän kuin popcornia söisi"
Huomattavasti helpompaa kaivertaa, jos kurpitsa on kypsä
Mitä sitten tulisi muistaa, kun kurpitsaa lähtee kaivertamaan? Kylänpään mukaan halloween-kurpitsaksi mielletään useimmiten iso oranssi kurpitsa, mutta lähes mitä tahansa muutakin kurpitsaa voi kaivertaa.
– Ehkä tärkeintä on se, että kurpitsa on kypsä, jolloin hedelmäliha on pehmeää ja helppo kaivertaa. Sellainen vähän raaka ja pieni koristekurpitsa on todella hankala kaivertaa.
