Kuopiolainen bloggaaja Liisa Leinonen huomasi Facebookin Sipsikaljavegaanit-ryhmässä, että banaanista on mahdollista tehdä vaihtoehto nyhtöpossulle. Herkästi innostuvana tyyppinä Liisa etsi lisätietoa asiasta. Kävi ilmi, että ruoka on paitsi herkullinen, myös edullinen ja ruokajätettä vähentävä.
Itse banaanin sijaan nyhtöbanaanissa käytetään banaanin kuoria, jotka sisältävät runsaasti kuitua, kaliumia, C-vitamiinia ja magnesiumia.
Reseptissä tulee käyttää luomubanaaneja, joissa torjunta-ainejäämiä on vähemmän. Myös banaanin kuoren huolellinen peseminen on tärkeää. Se onnistuu esimerkiksi hieromalla banaanin kuoren pintaan sooda-vesisekoitusta ja huuhtelemalla kuoren sen jälkeen.
Parhaiten nyhtöbanaaniksi sopii raa’ahko tai keltainen banaani, sillä ylikypsän banaanin kuori menettää helposti kiinteän rakenteensa, kertoo Liisa Leinonen. Mitä raaempi banaani on, sitä paremmin kuori pysyy muodossaan.
LUE MYÖS: Nettihitiksi noussut kuva banaanin kypsyysasteista jakaa mielipiteitä – milloin hedelmä on mielestäsi parhaimmillaan?
Valmista nyhtöbanaania Leinonen luonnehtii seuraavasti:




