0:51

Nettihitiksi noussut kuva banaanin kypsyysasteista jakaa mielipiteitä – milloin hedelmä on mielestäsi parhaimmillaan?

Somessa vauhdilla leviämään lähtenyt kuva banaanin eri kypsyysasteista on herättänyt vilkasta keskusteltua. Hedelmien ystävät käyvätkin paraikaa kiivasta väittelyä siitä, minkä kypsyisenä banaani on parhaimmillaan. 

Banaanista syntyy vaikka herkullinen jälkiruoka. Poimi resepti videolta. 

Onko banaani mielestä herkullisin vihreänä, kullankeltaisena vai jo hieman mustuneena? Instagram-tili @fitness_mealsin jakama kuva banaanin eri kypsyysasteista on kerännyt viime päivinä ympärilleen runsaasti huomiota.

Hitiksi noussut kuva esittää eri kypsyysvaiheessa olevia banaaneita ja kysyy, mikä viidestätoista vaihtoehdosta on juuri sinun mieleesi. Kuvaan tulleiden lukuisten kommenttien perusteella voidaan sanoa, että ihmisten banaanimaku on todella vaihteleva aina vihreistä lähes mustuneisiin hedelmiin saakka.

Banaanit ovat terveellisiä kypsyydestä riippumatta 

Valitsitpa minkä tahansa vaihtoehdon, se on lontoolaisen ravintoasiantuntija Rhiannon Lambertin mukaan hyvä vaihtoehto. Lambertin mukaan banaani on erinomainen kaliumin ja muiden ravintoaineiden lähde riippumatta siitä, kuinka kypsänä tämän hedelmän nautit.

– Jos rakastat banaaneja, nauti niistä tavalla, jolla ne sinulle maistuvat parhaiten, Lambert toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Vaikka banaanista saa samoja ravintoaineita kypsyydestä riippumatta, muutama asia kannattaa tiedostaa. Asiantuntijan mukaan kypsä banaani on ruoansulatukselle parempi vaihtoehto, mutta tästä huolimatta diabeetikoiden kannattaisi syödä banaanit mieluummin hieman raakoina.

– Tutkimukset viittaavat siihen, että raaoissa banaaneissa tärkkelys muodostaa 80–90 prosenttia hedelmän hiilihydraattipitoisuudesta, joka muuttuu banaanin kypsyessä vapaiksi sokereiksi. Tästä syystä diabeetikoiden on suositeltavaa syödä raaempia banaaneja, jotka eivät nosta verensokeria liikaa, asiantuntija selittää.

Lähde: Dailymail

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja