Olisitko uskonut? Banaani tulisi syödä kuorineen
Banaani kannattaisi syödä kuorineen. Etkö usko? Se on varsin yleinen terveysherkku esimerkiksi Intiassa.
Banaanin syöminen kuorineen – ei kuulosta erityisen herkulliselta, vai? Vaikka olet tottunut nauttimaan hedelmän ilman kuoria, sinun kannattaisi harkita tavan muuttamista. Banaaninkuoret ovat nimittäin täynnä kuitua, mikä tekee erittäin hyvää suolistosi tasapainolle. Lisäksi niissä on runsaasti muun muassa kaliumia, C-vitamiinia ja magnesiumia.
Business Insiderinmukaan banaanin kuorien syöminen on yleinen tapa muualla kuin länsimaissa. Voit kokeilla niiden nauttimista esimerkiksi smoothien joukossa tai keitettynä, mutta muista pestä kuoret ennen käyttöä huolellisesti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka