Diane ja Ed ostivat 50 vuotta sitten oluet, jotka korkattiin vasta nyt – tältä pitkään muhinut juoma maistui

Nainen juo olutta
Kun 50. hääpäivä koittaisi, Ed ja Diane lupasivat juoda häämatkalla ostamansa tölkit Coors-olutta. Kuvituskuva. Copyright (c) 2021 Lucigerma/Shutterstock. No use without permission.

Diane ja Ed Nesselhuf lupasivat toisilleen juoda kaksi häämatkallaan ostamaansa olutta 50. hääpäivänään. Ed menehtyi jo vuonna 2016, mutta vuonna 1971 ostetut oluet säilyivät avaamattomina – nyt ne on viimein korkattu.

Dianeja Ed Nesselhuf menivät naimisiin vuonna 1971. Samalla he tekivät kaksi lupausta, kertoo Huffington Post.

Ensimmäinen lupaus oli luonnollisesti rakastaa ja kunnioittaa toista. Toinen lupaus oli astetta erikoisempi: kun 50. hääpäivä koittaisi, he joisivat häämatkalla ostamansa tölkit Coors-olutta.

"Ed veti oluet esiin ja sanoi 'juomme nämä 50. hääpäivänämme'"

Dianen mukaan pari matkusti häidensä jälkeen Coloradoon ja osti samalla pari tölkkiä Coors Banquet -olutta matkamuistoksi. Kyseessä oli rajoitettu erä.

– Ei Coorsia saanut mistään Coloradossa. Muistan, että Ed veti oluet esiin ja sanoi "juomme nämä 50. hääpäivänämme", Diane muistaa.

Coorsit päätettiin säilyttää. Vuosien varrella oluttölkeistä tuli eränlainen perhekalleus: ne muuttivat perheen mukana paikasta toiseen ja säilyivät aina vain avaamattomina.

Katso myös: No tämä on uutta! Lahdessa kehiteltiin oluita, joiden valmistamisessa on hyödynnetty hanhenkakkaa. Juttu jatkuu videon jälkeen.

0:51

Ed ei ehtinyt nauttia oluttaan

Ed ei kuitenkaan ehtinyt nauttia oluttaan. Hän kuoli vuonna 2016 keuhkosyöpään. Eräs miehen viimeisistä toiveista kuitenkin oli, että Diane jakaisi oluet "viisikymppisillä" kaksikon Ben-pojan kanssa. Näin myös toimittiin.

Suuri päivä koitti helmikuussa 2021.

– En innostu paljon mistään nykyisin, mutta tämän oluen avaamisesta olin innoissani, Ben kommentoi.

– Kysyin vielä erikseen äidiltä useaan kertaan, että on ok avata se.

Miltä se maistui?

Kaksikko joi oluen ja tilanne ikuistettiin videolle.

Ben jakoi videon oluen juomisesta. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– Jos et koskaan enää kuule meistä, se johtuu siitä, että sain tästä botulismin, Diane vitsaili tilanteesta jaetulla videolla.

Kukaan ei kuitenkaan sairastunut. Olutkaan ei 50 vuodessa ollut muuttunut täysin karmivaksi litkuksi. Avatessa tölkki jopa sihahti; Dianen mukaan juoma tuoksui vahvalta, ja lasiin kaataessa se yllättäen näytti melkein samalta kuin vertailun vuoksi esiin otettu tuore olut. Ben kuvasi makua makeaksi.

– Olen sokissa, hän totesi.

– Mielestäni se oli todella maukasta. Olin yllättynyt. Ajattelin, että se olisi kuraa, mutta se oli hyvää, Diane heittää.

Yhtiö: Olutta ei yleensä kannata säilyttää 50 vuotta 

Coorsin markkinointiosaston mukaan olut pitäisi yleensä juoda noin 18 viikon kuluessa valmistuksesta. Yhtiö kuitenkin toteaa, että selvästi erityiserä Coorsia kesti aikaa yhtä hyvin kuin Edin ja Dianen avioliitto.

Katso myös: Ennätykselliset 85 vuotta aviossa ollut pariskunta paljastaa pitkän liiton salaisuuden!

2:14

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja