Bloggari laittaisi suomalaiset kännitapakouluun: "Alkoholiajokortti kansalaisille"
Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnunen ruotii tuoreessa kirjoituksessaan suomalaista kännikulttuuria.
– Suomalaisilla on alkoholikompleksi. Siitä ei tarvinne väitellä, aloittaa Sivumaku-blogia pitävä Jani Kinnunen alkoholikulttuuriamme käsittelevän kirjoituksensa.
Kinnusen mukaan suomalaiset ovat jumahtaneet ajattelutapaan, jonka mukaan alkoholin tarkoitus on ainoastaan päihdyttää. Alkoholi mielletään yhä laajalti viinaksi ja viina ryypättäväksi.
– Samalla, kun eteläeurooppalaiset kansat ovat kokoontuneet yhteen sadonkorjuun merkeissä ja järjestäneet iloa ja nautintoa pursuavia juhlia, ovat härmän häjyt leiriytyneet tuvan nurkkaan tempomaan kirkasta alas kynttilänvalossa. Tästä ei ole kauaa, joten on ymmärrettävää, että nautinnon päälle rakentuvalle kulttuurille on ehditty valaa vasta perustukset, Kinnunen muistuttaa.
Saunaolut on ok, mutta lasillinen viiniä ruoan kanssa ei?
Bloggaajan mielestä monet suomalaiset mieltävät yhä arkena nautitun viinilasillisen kielletyksi hedelmäksi. Saunaolut on sen sijaan ok ja viikonloppuisin hyväksyttävää olla täysi känniääliö shottirallia harrastaen.
– Lasillinen pari viiniä aterian yhteydessä osoittaisi kasvavalle sukupolvelle luonnollista suhtautumista alkoholiin. Se ei ole tabu. Se ei ole kielletty hedelmä, jota tavoitellaan, kun vanhempien silmä teini-iässä välttää. Kohtuullisen nautiskelun piilottaminen ylläpitää kieltolakikrapulaa, jota yhä podemme.
Kinnunen määräisikin diktaattorina kansalaisille alkoholiajokortin, jonka saisi vain, jos osaisi käyttäytyä humalassa.
– Kännitapakoulu tekisi Suomelle hyvää.
Lue Jani Kinnusen koko blogikirjoitus Sivumaku-blogista
(MTV LIFESTYLE)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan