Baarimestari paljastaa salaisuuden täydelliseen gin toniciin: "Vie GT:n uudelle tasolle"
Pienellä vaivalla saat valmistettua gin tonicin, joka tuntuu ripaukselta luksusta.
Gin tonic on lähtökohtaisesti se cocktail, jonka kaikki osaavat valmistaa.
Olet saattanut kuitenkin pistää merkille, että on olemassa hyviä gin toniceja, ja sitten taas sellaisia, jotka olisi voinut jättää hyvin myös juomatta.
Ruotsalaisen Kalmar Kött och Barin baarimestari Anton Petersson sekoitti juuri voitokkaasti Ruotsin parhaan gin tonicin ja paljasti Allt om Vin -julkaisulle, miten suosikkicocktail valmistetaan ammattilaisen tapaan.
Lue myös: Suomalainen viski on kansainvälisestikin palkittu – silti monet eivät edes tiedä sen olemassaolosta
Ajattele makuyhdistelmiä – vältä yleinen virhe
Petersson kehottaa välttämään sitä, että valitsee toniciksi jonkun sellaisen vaihtoehdon, joka vain yksinkertaisesti toistaa ginin päämakua.
– Ajattele samalla tavalla kuin ruoanlaitossa, jokainen ainesosa lisää ruokaan jotain ylimääräistä. Sama pätee GT:tä sekoittaessasi, Petersson toteaa.
Toisin sanoen valitun ginin makupariksi kannattaa valita sellainen tonic, joka yhdistyy mukavasti ginin makuun tai täydentää sitä jollain tavalla. Et halua lopputuloksen olevan "tårta på tårta".
Suunnittele kokonaiskokemus – anna silmillekin viihdettä
Ennen kuin aloitat GT:n sekoittamisen, suunnittele hetki, millaista lasia tai jäitä käytät.
Tyylikäs tai jopa ylellinen lasi lisää cocktailhetkeen oman säväyksensä.
Petersson kertoo itse tekevänsä GT:n kotona yleensä grogilasiin ison kirkkaan jääkuution kanssa.
Muista antaa jotain myös hajuaistille
Älä unohda, kuinka suuri osa makuelämyksestä tulee hajuaistin kautta!
Petersson vinkkaa valitsemaan GT:n koristeeksi jotain, joka tuoksuu hyvältä: rosmariinin oksa, syötäviä kukkia tai sitrushedelmiä.
– Juoman koristelun lisäksi ihanat aromit vievät GT:n uudelle tasolle, Petersson toteaa.
Katso myös: Näin valmista gin tonic -mehujäätä
Lähde: Allt om Vin
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka