Tiedätkö, mitä eroa on meksikolaisilla agaavejuomilla, tequilalla ja mezcalilla?
Samppanja on kuohuviiniä, joka on peräisin Champagnen alueelta Ranskasta. Kun alueen kuohuviineistä tuli suosittuja, niille annettiin nimi alueen mukaan. Sama kävi meksikolaiselle tequilalle.
– Aikoinaan näitä kaikkia tuotteita kutsuttiin nimellä vino de mezcal, eli mezcalviini. Juoma alkoi saada näkyvyyttä ja tuli tunnetuksi nimenomaan laatunsa vuoksi. Seuraavaksi juomaa alettiin kutsua vino de mezcal de tequilaksi ja lopulta vain tequilaksi, juomamestari Mauricio Allende kertoo.
Suomeen kotiutuneella meksikolaisella Allendella on takanaan 15 vuotta ravintola-alalla ja kokemusta on kertynyt niin baarimestarina kuin väkevien juomien brändilähettiläänä. Nykyään mies on mukana myös meksikolaisessa yrityksessä, joka valmistaa itse tequilaa, mezcalia ja rommia.
Tequilaa ja mezcalia kumpaakin valmistetaan agaavekasvista, mutta mitä eroa niillä oikeastaan on?
Allende selittää yllä olevalla videolla, mikä juomia yhdistää ja mitkä ovat niiden erityispiirteet.

