Suomessa valmistetaan maailmallakin menestyvää ruisviskiä.
Miika Lipiäinen vieraili vuonna 2011 työreissun yhteydessä Lontoossa viskimessuilla. Messuilla Lipiäinen tutustui ensimmäistä kertaa henkilökohtaisesti ruisviskiin.
– Sillä samalla hetkellä löi tajuntaan, että Suomi, ruis ja viski. Tämähän kuulostaa asialta, jonka pitäisi olla jo olemassa, Lipiäinen kertoo.
Siinä vaiheessa Lipiäisellä ei ollut kuitenkaan vielä rahkeita lähteä toteuttamaan ideaa sen pidemmälle – mitä nyt vaahtosi omien sanojensa mukaan asiasta kuitenkin jokaisissa bileissä, joissa kävi.
Suurin piirtein vuosi viskimessujen jälkeen Lipiäinen istui saunassa kavereidensa kanssa.
– Kaikki aina toivat jotain paikalle, minun juttuni oli tuoda viskejä, ja toinkin ruisviskejä maistettavaksi, Lipiäinen kertoo.
Innostus ruisviskejä kohtaan ehti nousta illan aikana ja porukka päätti, että tässähän voisi olla ideaa.
Kyrö Distilleryn ensitahdeista kului muutama vuosi, kunnes vuonna 2017 ensimmäiset tislaamon viskit valmistuivat.