Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hanna julkaisi itkettävän hyvän ja helpon arkiruokareseptin – tätä kaikki haluavat nyt kokeilla!

2:5812 nopeaa keittiöniksiä
Julkaistu 10.05.2019 07:02

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Avokadopastasta tunnettu Hanna Gullichsen on jälleen onnistunut luomaan reseptin, josta yleisö ei tunnu saavan tarpeekseen. Sosiaalisessa mediassa ylistetään nyt nopeasti vain muutamasta raaka-aineesta valmistuvaa itkukanaa, joka maistuu taatusti koko perheelle.

VIDEO: Videolta voit poimia helpot ja hauskat niksit kotikeittiöön. 

– Se kantaa nimeä itkukana, koska se nyt vaan on niin älyttömän hyvää, itkettää jos se loppuu kesken, Hanna Gullichsen kirjoittaa blogissaan.

Nainen kertoo, ettei aluksi suunnitellut jakavansa reseptiä, mutta pian someyleisö alkoi vaatia simppelin ruoan ohjetta itselleen. Viime aikoina sosiaalinen media onkin täyttynyt ihmisten ylistyksistä kyseistä ruokalajia kohtaan.

– Itkettiin, suorastaan porattiin, onnesta koko perhe. Kiitos helposta ja maukkaasta reseptistä, eräässä Instagramiin tulleessa kommentissa iloitaan.

– Tää oli kyllä niin hyvää! On kaiken hehkutuksen arvoinen. Ja helppo! toisessa ruokalajia ylistävässä kommentissa todetaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen . 

täältä

Toimivien arkiruokareseptien jakaminen kiireiseen arkeen on Gullichsenin mukaan hänen tärkein ja antoisin työnsä, ja hän kertookin olevansa iloinen, että resepti on löytänyt suomalaisten koteihin. 

– Moni on kommentoinut, että tämä oli ensimmäinen kastike jonka on tehnyt, ja se onnistumisen tunne on ihana – tiedän tunteen itsekin. Sen tunteen kun on kokenut, haluaa palata rikospaikalle ja kokea sen uudestaan. Ja se ilo siellä keittiössä on tärkein juttu, ruokaa kun laitetaan joka päivä. Parasta jos siitä saa tehtyä hauskaa, Gullichsen kertoo Makuja.fi:lle. 

Itkukana tarjoillaan basmatiriisin kera, jonka keittämisen saloja Gullichsen valottaa myös blogitekstissään. Riisi voi odotella kanan valmistumista naisen mukaan hyvin jopa tunnin, joten se kannattaa laittaa porisemaan heti ensimmäisenä. 

Itkukana (4 annosta)

n. 500 g broilerin sisäfileetä
4 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
2 shalottisipulia
1/2 dl tomaattipyreetä
3 rkl soijakastiketta
2 dl kermaa

Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta. Taputtele lihat kuivaksi talouspaperilla.

Hienonna shalottisipulit. Kuumenna paksupohjainen tarttumaton paistinpannu n. 85 prosenttiin täydestä tehosta ja mittaa pannulle 4 rkl voita ja oliiviöljy, nosta pannulle broilerin lihat. Paista lihoja viitisen minuuttia, ne uiskentelevat mielissään voi-öljyseoksessa, käännä kylkeä kertaalleen paiston aikana.

Viiden minuutin kuluttua nostele lihat atuloilla syvälle lautaselle odottamaan ja lisää pannulla olevaan rasvaan shalottisipulit ja paista minuutin verran. Laske tarvittaessa hiukan lämpöä, jotta sipuli ei pala.

Mittaa pannulle tomaattipyree ja sekoita kunnolla, lisää soijakastike ja sekoittele, kaada mukaan kerma ja sekoita kastike tasaiseksi. Puuhaarukka on oma aseeni tässä hommassa.

Kaada kastikkeeseen esipaistetut lihat ja niistä mahdollisesti irronnut neste. Pidä lämpö sellaisena, että seos kuplii hellästi koko ajan. Anna pöhistä 7-9 minuuttia. Voit testata kypsyyttä leikkaamalla paksuimman lihan ja kuikistamalla.

Kun broileri on kypsää, sammuta liesi. Kokoa annokset lautasille, koristele vaikkapa herneen- tai auringonkukanversoilla. Kastikkeesta voikin käydä taistoa, jotta kaikki saavat saman verran.

Resepti: Hanna G:n uutiskirje

Lisää aiheesta:

MasterChef-tuomarien takuuvarmat hurmausreseptit ystävänpäiväksi: ”Paljon tätä henkilökohtaisempaa lahjaa et voi toiselle antaa”Henri Alén ylistää Raija-tädin helppoa kanaruokaa: "Ihanan mureaa ja suussa sulavaa – nopeaa, kohtuuhintaista ja ennen kaikkea täyttävää"Eettistä ja herkullista lihaa, johon tulee himo – Henri Alén suosikkireseptistään: ”Pirun kova!”10 herkullista vinkkiä täydelliseen munakokkeliin – mikä vinkeistä on oma suosikkisi?Tee näistä tutuista aineksista entistä parempaa arkiruokaa – salaisuus piilee valmistustavassaSuomalaisnainen kehitteli takuuvarman panopastan: "Tällä kaatuu se pihtareinkin tapaus"
RuoanlaittoRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 13:38
    Ruoka

    Täydellisen meheviä broilerinfileitä: "Paras tapa valmistaa"

  • Eilen09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • 27.10.17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?