Hanna julkaisi itkettävän hyvän ja helpon arkiruokareseptin – tätä kaikki haluavat nyt kokeilla!

12 nopeaa keittiöniksiä 2:58 12 nopeaa keittiöniksiä

Avokadopastasta tunnettu Hanna Gullichsen on jälleen onnistunut luomaan reseptin, josta yleisö ei tunnu saavan tarpeekseen. Sosiaalisessa mediassa ylistetään nyt nopeasti vain muutamasta raaka-aineesta valmistuvaa itkukanaa, joka maistuu taatusti koko perheelle.

VIDEO: Videolta voit poimia helpot ja hauskat niksit kotikeittiöön. 

– Se kantaa nimeä itkukana, koska se nyt vaan on niin älyttömän hyvää, itkettää jos se loppuu kesken, Hanna Gullichsen kirjoittaa blogissaan.

Nainen kertoo, ettei aluksi suunnitellut jakavansa reseptiä, mutta pian someyleisö alkoi vaatia simppelin ruoan ohjetta itselleen. Viime aikoina sosiaalinen media onkin täyttynyt ihmisten ylistyksistä kyseistä ruokalajia kohtaan.

– Itkettiin, suorastaan porattiin, onnesta koko perhe. Kiitos helposta ja maukkaasta reseptistä, eräässä Instagramiin tulleessa kommentissa iloitaan.

– Tää oli kyllä niin hyvää! On kaiken hehkutuksen arvoinen. Ja helppo! toisessa ruokalajia ylistävässä kommentissa todetaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Toimivien arkiruokareseptien jakaminen kiireiseen arkeen on Gullichsenin mukaan hänen tärkein ja antoisin työnsä, ja hän kertookin olevansa iloinen, että resepti on löytänyt suomalaisten koteihin. 

– Moni on kommentoinut, että tämä oli ensimmäinen kastike jonka on tehnyt, ja se onnistumisen tunne on ihana – tiedän tunteen itsekin. Sen tunteen kun on kokenut, haluaa palata rikospaikalle ja kokea sen uudestaan. Ja se ilo siellä keittiössä on tärkein juttu, ruokaa kun laitetaan joka päivä. Parasta jos siitä saa tehtyä hauskaa, Gullichsen kertoo Makuja.fi:lle

Itkukana tarjoillaan basmatiriisin kera, jonka keittämisen saloja Gullichsen valottaa myös blogitekstissään. Riisi voi odotella kanan valmistumista naisen mukaan hyvin jopa tunnin, joten se kannattaa laittaa porisemaan heti ensimmäisenä. 

Itkukana (4 annosta)

n. 500 g broilerin sisäfileetä
4 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
2 shalottisipulia
1/2 dl tomaattipyreetä
3 rkl soijakastiketta
2 dl kermaa

Ota broilerit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen valmistusta. Taputtele lihat kuivaksi talouspaperilla.

Hienonna shalottisipulit. Kuumenna paksupohjainen tarttumaton paistinpannu n. 85 prosenttiin täydestä tehosta ja mittaa pannulle 4 rkl voita ja oliiviöljy, nosta pannulle broilerin lihat. Paista lihoja viitisen minuuttia, ne uiskentelevat mielissään voi-öljyseoksessa, käännä kylkeä kertaalleen paiston aikana.

Viiden minuutin kuluttua nostele lihat atuloilla syvälle lautaselle odottamaan ja lisää pannulla olevaan rasvaan shalottisipulit ja paista minuutin verran. Laske tarvittaessa hiukan lämpöä, jotta sipuli ei pala.

Mittaa pannulle tomaattipyree ja sekoita kunnolla, lisää soijakastike ja sekoittele, kaada mukaan kerma ja sekoita kastike tasaiseksi. Puuhaarukka on oma aseeni tässä hommassa.

Kaada kastikkeeseen esipaistetut lihat ja niistä mahdollisesti irronnut neste. Pidä lämpö sellaisena, että seos kuplii hellästi koko ajan. Anna pöhistä 7-9 minuuttia. Voit testata kypsyyttä leikkaamalla paksuimman lihan ja kuikistamalla.

Kun broileri on kypsää, sammuta liesi. Kokoa annokset lautasille, koristele vaikkapa herneen- tai auringonkukanversoilla. Kastikkeesta voikin käydä taistoa, jotta kaikki saavat saman verran.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat