Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Itkukanapasta – Hannan itkettävän hyvä pasta

Otava
Julkaistu 09.10.2020 13:57

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Itkukanapasta on kokki ja ruokavaikuttaja Hanna Gullichsenin herkullinen ja helppo kanaruoka.

Ainekset

  • 360 g pastaa (esim. penne)
  • n. 400 g broilerin fileesuikaleita
  • suolaa, mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 4 rkl voita
  • 2 salottisipulia hienonnettuna
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 purkki (400 g) tomaattimurskaa
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 2 dl kermaa

Kuorrutukseen

  • 1 dl pankojauhoja
  • 50 g parmesaania raastettuna
  • 25 g voita nokareina

Valmistusohje

Itkukanapasta valmistuu näin: 

  1. Keitä pastaa suolatussa vedessä 70 prosenttia suositellusta ajasta. Valmista sillä välin kastike.

  2. Paista broilerin fileesuikaleet oliiviöljyssä pannulla kypsäksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta sivuun odottamaan. Kaada paistinpannulle lisää oliiviöljyä ja nokare voita, kuullota sipulit pehmeäksi.

  3. Lisää pannulle tomaattipyree, tomaattimurska sekä soijakastike ja sekoita. Kippaa mukaan myös kerma. Keittele kasaan tovi.

  4. Kuumenna uuni grillivastuksella 200 asteeseen. Yhdistä pasta ja kastike, kippaa uuninkestävään pannuun ja kuorruta pankojauhojen ja parmesaanin sekoituksella ripottelemalla ne pastan päälle. Lisää pinnalle muutama voinokare ja nosta pannu uuniin.Tarkkaile, ettei pinta pääse palamaan. Muutaman minuutin päästä voit nostaa uunista valmiin pastan.

  5. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Resepti: Hanna Gullichsen, Kokin kotiruokaa -kirja (Otava 2020) 
Kuva:  Kaisu Jouppi

Lisää aiheesta:

Harri Syrjäsen helppo palermon pastaLohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruokaPalermon pastaNacho-jauhelihapaistos ja juustokastikettaGratinoidut jauhelihatäytteiset cannellonitJauhelihalla täytetty conchigiale
KanapastaNopeat ja helpotPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Kanapasta
  • 06.03.202318:30
    Nopeat ja helpot

    Harri Syrjäsen punainen curry -kanapasta

  • 13.02.202318:30
    Ystävänpäivä

    Harri Syrjäsen Marry Me -kanapasta

  • 04.03.202217:00
    Pastat ja nuudelit

    Harri Syrjäsen helppo Kievin kana

  • 20.12.202110:12
    Pasta

    Harri Syrjäsen helppo Pasta Alfredo

  • 07.12.202115:34
    Pastat ja nuudelit

    Harri Syrjäsen helppo appelsiini-broileripasta