Amerikkalaiset tuhlaavat enemmän rahaa ravintoloihin kuin ruokakauppaan

ravintola
Shutterstock

Amerikkalaisten kulutustottumukset ovat viime vuosina muuttuneet ruoan saralla.

Suomessa yhä useampi ravintola on joutunut sulkemaan ovensa  nousevien kustannuksien ja vähenevien asiakasmäärien vuoksi. Monilla kuluttajilla ravintolakäynnit ovatkin vähentyneet heikossa taloustilanteessa.

Rapakon toisella puolella kuluttajat ovat sen sijaan yllättäen aktivoituneet. Ensimmäistä kertaa koskaan amerikkalaiset tuhlaavat nimittäin enemmän rahaa ravintoloihin kuin ruokaostoksiinsa.

Bloomberg kertoo, että amerikkalaisten ruokailutottumukset ovat tulleet siihen pisteeseen, että rahaa käytetään keskimäärin enemmän ulkona syömiseen kuin kotona valmistettavaan ruokaan. Amerikkalaisten rutiineja on tutkittu tällä saralla vuodesta 1992 saakka.

Saaduista tuloksista on tulkittavissa, että amerikkalaisten ruokailutottumukset ovat muuttuneet viime vuosien aikana. Yhtenä ravintoloiden suosion kasvuun erityisen paljon vaikuttaneena ikäryhmänä on pidetty nuorisoa.

Lähde: Bloomberg

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!