Amerikkalaiset laitettiin maistamaan pohjoismaalaista jouluruokaa – "tämän täytyy olla kissan aivoja"

2:30 Yhdysvaltojen Oslon suurlähetystö maistelee norjalaisia jouluherkkuja

Mitä tapahtuu, kun joukko amerikkalaisia istutetaan pohjoismaalaisen jouluruokapöydän ääreen? Yhdysvaltojen Oslon-suurlähetystö testautti norjalaista jouluruokaa jenkkihenkilökunnallaan.

Jouluruokaa nautitaan ympäri maailman, mutta se ei suinkaan ole kaikkialla samanlaista. Kun Suomessa ahmitaan kinkkua, Briteissä ja Yhdysvalloissa vannotaan kalkkunan nimeen – ruotsalaiset sen sijaan syövät mielellään joulupöydässä myös lihapullia.

Norjalainen jouluruoka muistuttaa joiltain osin suomalaista ja ruotsalaista jouluruokaa graavikaloineen ja silleineen. Melkoisia paikallisia erikoisuuksiakin kuitenkin löytyy: vai miltä kuulostavat kokonainen lampaanpää tai perunataikinapallerot jouluherkkuina?

"Tämän täytyy olla kissan aivoja"

Yhdysvaltojen Oslon-suurlähetystö päätti tempaista joulun kunniaksi ja maistatti perinteisiä norjalaisia jouluruokia lähetystön henkilökunnalla. Kaikkien herkkujen päälle nautittiin tietysti lasillinen vahvaa akvaviittia.

Suurin osa ruoista herätti maistelijoissa lähinnä ihmetystä. Katso videolta, mikä jouluherkku sai yhden maistelijan karkamaan kokonaan ruokapöydästä

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja