Alkon tilastot paljastavat suomalaisten uuden suosikkijuoman – yhdessä tuoteryhmässä hurjaa kasvua

8:10 Mitä Suomi tankkasi kesällä?

Alkon tilastot paljastavat, että roseeviinien myynti kasvaa tällä hetkellä nopeaa tahtia. 

Huomenta Suomen lähetyksessä keskusteltiin suomalaisten suosikkijuomista. 

Kun mietitään roseeviiniä, monelle nousee ensimmäisenä mieleen lämmin kesäilta. Vaikka sää vaikuttaa edelleen paljon roseeviinin kysyntään, pitkään vallalla ollut käsitys siitä, että rosee olisi vain pelkkä kesäjuoma, on murtumassa.

Omaa kieltä tästä kertovat myös Alkon tilastot; syyskuussa roseeviinejä myytiin yli 15 prosenttia edellisvuotta enemmän. Luku on merkittävä kun ottaa huomioon sen, että roseeviinien lisäksi ainoastaan alkoholittomien juomien myynti kasvoi. Alkoholittomien juomien myynti kasvoi 0,4 prosenttia. 

Muiden tuoteryhmien kohdalla myynti puolestaan laski.

Alkon litramyynti laskenut lähes 9 prosenttia

Tuoreiden tilastojen mukaan myös koko Alkon litramyynti laski. Syyskuun Alkon litramyynti laski edellisvuodesta lähes 18 prosenttia, eli vajaat 6,2 miljoonaa litraa.

Myynnin laskua selittää osittain kalenteri, sillä tänä vuonna syyskuussa oli yksi perjantai vähemmän kuin viime vuonna. Myös muuttunut alkoholilaki ja alkoholiveron korotus ovat vaikuttaneet myynnin laskuun.

Vuoden alusta Alkon litramyynti on laskenut lähes 9 prosenttia.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja