Tämän kesän ehdoton suosikki! Alkon trendijuoman myynti hurjassa kasvussa – "mielenkiintoinen tuote"

Mitä Suomi tankkasi kesällä? 8:10 Mitä Suomi tankkasi kesällä?

Alkon toimitusjohtajan mukaan viinibuumi, ja etenkin roseeviinien suosio, näkyy selvästi tämän kesän myyntitilastoissa. 

Kuuma kesä on lisännyt niin virvoitusjuomien kuin vesienkin myyntiä, mutta miten helteinen kesä on näkynyt Alkossa? Huomenta Suomen lähetyksessä vieraillut Alkon toimitusjohtaja Leena Laitinen kertoi viinien tehneet tänä kesänä hyvin kauppansa. Eniten myyntiä ovat Laitisen mukaan kasvattaneet roseeviinit.  

– Rosee on mielenkiintoinen tuote. Se on nyt löytänyt kuluttajien koteihin ympäri vuoden. Aiemmin se oli kesäjuoma, mutta nyt se on talvellakin suosittu, Laitinen kertoo.

Myös valkoviinien suosio on jatkanut kasvuaan. 

– Mielenkiintoinen heinäkuussa näkynyt asia oli, että ensimmäistä kertaa vuoden 2002 valkoviinit menivät punaviinin ohitse. 

Suomalaiset siirtyneet erilaisiin tuotteisiin

Koko vuoden litramääriä tarkasteltaessa Alkon myynti on laskenut vuoden aikana kymmenellä prosentilla.

Laitisen mukaan tämä kertoo osaltaan siitä, että suomalaiset ovat siirtyneet nauttimaan erilaisia tuotteita. 

– Väkevien kulutus on tullut vuodesta 2007 alaspäin koko ajan ja viinien keskihinta on hieman noussut. Eli ostetaan vähemmän, mutta halutaan toisaalta hieman panostaa, Laitinen kertoo.

Mitä kuuluu Alkon verkkokaupalle? Entä miten uusi alkoholilaki on vaikuttanut myyntiin? Katso koko haastattelu videolta. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.