Suomalaisilla yksi selkeä hittiviini maaliskuussa: "Hinta-laatusuhde on usein erinomainen"

Sokkomakutestissä pääsiäisen punaviinit – testin hintavin Chianti jakoi raadin kahtia 7:49 Sokkomakutestissä pääsiäisen punaviinit – testin hintavin Chianti jakoi raadin kahtia
KATSO MYÖS: Halpa vs. kallis -sarjassa testattiin viime vuonna pääsiäisen punaviinit. Mikä viineistä voitti?

Alko tiedottaa maaliskuun myynneistään ja kuukauden hittijuomista.

Alko kertoo litramyyntinsä nousseen maaliskuussa neljä prosenttia verrattuna vuoden 2023 maaliskuuhun. Myynti litroissa oli 6,4 miljoonaa litraa, kun se vuotta aiemmin oli 6,2 miljoonaa litraa. Myynteihin vaikutti tänä vuonna erityisesti maaliskuulle osunut pääsiäinen, joka on yksi Alkon vilkkaimpia sesonkeja. 

Viinien myyntilitrat nousivat noin 8 prosenttia, panimotuotteiden (juomasekoitukset, oluet ja siiderit) 10 prosenttia ja alkoholittomien lähes neljä prosenttia. Punaviineissä litramyynti nousi lähes 9 prosenttia, valkoviinien 7 prosenttia, roseeviinien 13 prosenttia ja kuohuviinien noin 5 prosenttia. Väkevien myynti laski lähes 6 prosenttia.

Argentiinalaiset punaviinit pääsiäisen hitti

Punaviini kuului tänäkin vuonna monen suomalaisen pääsiäispöytään. Alkossa havaittiin selkeitä trendejä kuluttajien juomavalinnoissa: argentiinalaisten punaviinin litramyynti kasvoi peräti 37 prosenttia. Tuotepäällikkö Kirsi Erme uskoo tietävänsä, miksi asiakkaat ovat nyt viehtyneet näihin punaviineihin.

Alkon valikoimassa on noin 130 argentiinalaista viiniä, joista yli 100 on punaviinejä. 

– Argentiinalaisten viinien hinta-laatusuhde on usein erinomainen, joka on varmasti yksi syy siihen, miksi Argentiina on löytänyt tiensä monen suomalaisen viininystävän sydämeen, Erme kommentoi tiedotteessa.

Ermeen mukaan esimerkiksi argentiinalainen Malbec paritetaan usein pääsiäisen lammasruokien kansssa, mikä selittää osaltaan maaliskuun myyntilukuja. Tuotepäällikkö muistuttaa, että Argentiinan poikkeuksellisen korkealla sijaitsevat viinialueet tuottavat mainioita viinejä myös grilliruoille. 

– Viinien tyyli on muuttunut aiempaa kevyemmäksi ja hedelmäisemmäksi. Alkoholipitoisuus on kohtuullinen, eivätkä viinit ole liian isoja ja rotevia. Kaikki tämä tekee niistä erinomaisia ruokaviinejä moneen yhteyteen.

 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!