Alkon hittijuomalla taas hurja myynnin kasvu – suomalaiset litkivät ennätystahtiin: "Voimme jo puhua vaaleanpunaisesta vallankumouksesta"

0:48 Tiedätkö, mistä viinin hinta oikeasti muodostuu? Tämä on 7,5 euron ja 15 euron viinipullon ero

Alko julkaisi tuttuun tyyliinsä edellisen kuukauden myyntitilastonsa. Lokakuussa Alkon ovet kävivät ahkeraan ja litramyynti kasvoi edellisvuoteen verratuna.

Videolla: Kannattaako Alkosta ostaa 7,50 vai 15 euroa maksava viini? Tästä hintaero oikeasti muodostuu. 

Alkon litramyynti kasvoi lokakuussa edellisvuoteen verrattuna 20,7 prosenttia. Roseeviinien myynti lisääntyi prosentuaalisesti eniten ja niitä myytiin 52,7 prosenttia edellisvuotta enemmän. Kuohuviinien myynti kasvoi 30,2 prosenttia, samppanjan kysyntä 37 prosenttia. Valkoviinien kysyntä kasvoi 26,6 prosenttia, punaviinien 23,4 prosenttia. Myös alkoholittomien juomien myynti nousi 18,8 prosenttia.

Lokakuussa asiakkaita kävi edellisvuotta 10,9 prosenttia enemmän. Viime vuoden tammi-lokakuun myyntiin verrattuna Alkon myynti on kasvanut 13,2 prosenttia.

– Myynnin kasvua selittää jakelukanavien muutos: ravintolat ovat olleet osan aikaa kiinni ja matkustajatuonti on merkittävästi vähentynyt. Alkoholin kokonaiskulutus vaikuttaisi olevan lievässä laskussa, joka on hyvä suunta. Huolimatta tämän vuoden myynnin kasvusta, myynti ei ole nousemassa alkoholilain muutosta edeltäneen vuoden 2017 tasolle, kertoo toimitusjohtaja Leena Laitinen.

"Voimme jo puhua vaaleanpunaisesta vallankumouksesta"

Kuten jo keväällä povattiin, roseeviinien kysynnän kasvu on jatkanut nousuaan. Winestate-viinimaahantuontiyrityksen toimitusjohtaja, master of wine Tuomas Meriluoto  kertoi aiemmin MTV:lle roseeviinien suosiosta. Roseeviinit ovat viiniasiantuntijan mielestä vihdoin saavuttaneet ansaitsemansa arvostuksen suomalaisten kuluttajien keskuudessa.

Alkolta todetaan, että roseeta ei enää mielletä vain kesäjuomaksi piknikille.

– Voimme jo puhua vaaleanpunaisesta vallankumouksesta, joka ei katso vuodenaikaa tai paikkaa. Roseeviinistä nautitaan myös pimenevinä syysiltoina tai talven pakkasina, ja rosee onkin vakavasti otettava ruokajuoma illallispöydässä, kertoo palvelu- ja tuotekouluttaja Anri Lindström. 

Alkon valikoimissa on noin 350 erilaista roseeviiniä. Lindströmin mukaan roseeviinien tyylien kirjo on pakahduttavan monipuolinen.

– Vaaleanpunaista liikehdintää on nähtävissä myös kuohuviinien maailmassa. Globaalistikin suursuosion saavuttaneesta hedelmäisestä ja helposti lähestyttävästä italialaisesta proseccosta on nyt saatavilla myös roseeversio.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja