Alkon kesäkioskissa ei myydä alkoholia: "Palvelumme uusiutuu maailman muuttuessa"

Loppukevennys: Laihian Alko 1:06 Loppukevennys: Laihian Alko
KATSO MYÖS: Näin sujui Alkon myymälän avaus Laihialla. Asiakkaat eivät tulleetkaan ostoksille!

Alkoholiton Alko lähtee kesäkiertueelle. Alkoholitonta kesäkioskia perustellaan alkoholittomien juomien kysynnän jatkuvalla kasvulla.

Alko kertoo tiedotteessaan käynnistävänsä alkoholittoman kioskin kesäkiertueen, joka starttaa Turussa tämän viikon perjantaina.

– Asiakkaat toivovat meiltä yhä enemmän myös alkoholittomia juomia. Onkin luonnollista, että palvelumme uusiutuu maailman muuttuessa, selittää palvelu- ja tuotekouluttaja Anri Lindström tiedotteessa.

Alkoholittomat juomat ovat kasvava trendi, ja vuosien saatossa alkoholittomien juomien valikoima on Alkossa kasvanut hurjasti. Esimerkiksi huhtikuussa akoholittomien juomien myynti kasvoi 6,3 prosenttia. Juomien myynti on kasvanut lähes poikkeuksetta myös aiempina kuukausina. Muutos on merkittävä vuosikymmenten takaiseen, sillä hiljattain 90 vuotta täyttäneen Alkon ainoa alkoholiton tuote ensimmäisten myymälöiden avatessa ovensa oli paperipussi.

Lindström kertookin, että alkoholittomien myynti Alkossa on nelinkertaistunut vuodesta 2012, eikä alkoholiton juoma ole enää "vain limun korvike".

Tuotekouluttaja huomauttaa, että alkoholittomaan elämäntapaan uteliaalla tavalla suhtautuva sober curious -ajattelu on myös lisääntymässä, eivätkä alkoholittomat juomat ole siis vain absolutistien juttu.

Millainen ilmiö on sober curious? Juttu jatkuu videon alla.

Vappu ilman alkoholia – sober curious -ilmiö nostaa päätään 6:10
Keskustelemassa sobermimmi Wilma Tuominen.

Kohti vastuullisempaa juomakulttuuria

Kesäkiertue on Lindströmin mukaan osoitus siitä, että Alko pyrkii löytämään uusia tapoja kehittää vastuullisempaa juomakulttuuria Suomessa.

Kiertävään kioskiin voi törmätä kahdeksalla paikkakunnalla kesätapahtumien aikaan. Kioskista saa vain alkoholittomia juomia.

Katso myös: Näin helposti valmistat juhlavan drinkin alkoholittomasta kuohuviinistä! Juttu jatkuu videon alla.

Lähde: Alko

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat