Kaikkien juomien myynti laski Alkossa helmikuussa – yksi selkeä syy

AOP, alko, liike, myymälä, alkoholi
Alkon myynnit laskivat helmikuussa 2022 osittain ainakin koronarajoitusten purkamisen vuoksi. Mikko Lieri / All Over Press

Alko tiedotti keskiviikkona helmikuun myynneistään. Myynnit laskivat viime vuoden vastaavasta ajankohdasta.

Alko julkisti perinteiseen tapaan kuukausittaiset myyntitilastonsa. Alko kertoo tiedotteessaan, että helmikuun litramyynti laski edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna 8,7 prosenttia. Alkon myynnit laskivat myös tammikuussa.

"Koronarajoitusten asteittainen purkaminen näkyy"

Alkon mukaan se myi juomia 5,7 miljoonaa litraa helmikuussa 2022, kun myynnit olivat vuotta aiemmin 6,2 miljoonaa litraa.

– Koronarajoitusten asteittainen purkaminen näkyy alkoholin myyntikanavissa, kun myynti jakautuu myös ravintola-anniskeluun Alkon ja päivittäistavarakaupan lisäksi, Alko toteaa tiedotteessaan.

Alkon tilastoista selviää, että kaikkien juomaryhmien myynti laski helmikuussa. Suurin pudotus nähtiin viinien tuoteryhmässä, joissa kovin lasku oli miedoissa viineissä (–16,8 prosenttia) sekä punaviineissä (–12,6 prosenttia). Panimotuotteiden myynti laski kokonaisuudessaan 7,7 prosenttia ja väkevien 7,6 prosenttia.

Alkoholittomienkin myynnissä pientä laskua, mutta trendi on edelleen kasvava

Myös alkoholittomien juomien myynti putosi helmikuussa, vaikkakaan ei yhtä paljon kuin alkoholijuomien. Alkoholittomia juomia myytiin 1,8 prosenttia vähemmän kuin viime helmikuussa.

Alkon vastuullisuuspäällikkö Marja Aho kertoi tammikuussa, että suomalaiset kiinnittävät nyt enemmän huomiota hyvinvointiinsa ja myös juomavalintoja tehdään vastuullisemmin. 

– Alkoholittomien kysyntä on meillä moninkertaistunut viime vuosien aikana ja sama trendi jatkuu, Aho totesi tiedotteessa.

Videolla: Suomalaisyritykset boikotoivat nyt venäläistuotteita. 

Myös suomalaisyritykset boikotoivat venäläistuotteita 2:00
Tällaisia tuotteita esimerkiksi Kesko vetää myynnistä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!