Alko täyttää 90 vuotta: Tämä oli ensimmäisten myymälöiden ainoa alkoholiton tuote

Alko täyttää 90 vuotta 5.4.2022. Tomi Natri/All Over Press

Kieltolain päättymisestä tulee tänään kuluneeksi 90 vuotta. Samalla myös Alko täyttää vuosia.

Lukusarja 543210 on tunnettu lukusarja Suomen historiasta. Lukusarjalla viitataan historialliseen päivään, kun Alkon myymälät avasivat ovensa 5.4.1932 klo 10 vuodesta 1919 voimassa olleen kieltolain päätyttyä. Tuona päivänä avattiin 48 ensimmäistä Alkon myymälää, yritys kertoo tiedotteessaan.

Tältä näytti Alkon myymälöissä 1930-luvulla. Juttu jatkuu videon alla.

Ensimmäisten asiakkaiden astuessa Alkon myymälään valikoimassa oli 164 tuotetta.

– Nyt meillä on 372 myymälää ja valikoimassa tuotteita 11 000, kertoo toimitusjohtaja Leena Laitinen Alkon tiedotteessa.

Myyjä ei aikoinaan saanut esitellä asiakkaille juomia

Koska pullot olivat alkuaikoina tiskin takana vaakatasossa asiakkaasta kaukana, ei heräteostoksia päässyt syntymään. Myyjä ei saanut esitellä asiakkaille juomia, vaan asiakas tutkaili valikoimaa seinällä riippuvasta hinnastosta.

– Vaikka maailma on 90 vuodessa muuttunut, on tehtävämme edelleen sama. Vastuullinen alkoholinmyynti on ollut lähtökohtanamme alusta alkaen ja sitä se on edelleen. Alkoholi ei ole mikä tahansa hyödyke, eikä tehtävänämme ole myydä mahdollisimman paljon alkoholia, Laitinen sanoo.

Ensimmäisten Alkojen ainoa alkoholiton tuote oli paperipussi, nyt alkoholittomuus on kasvava trendi juomissa, ja alkoholittomia juomia on myynnissä jo 280.

Muistatko tämän hersyvän hauskan loppukevennyksen Laihian Alkosta?

1:06
Laihian Alkossa myynti ei lähtenyt käyntiin odotetusti.

Lähde: Alko

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja