Tiesitkö, että myös mansikoiden kantoja kannattaa hyödyntää mansikkaherkkuja valmistaessa?
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin vinkattu näppärä kikka mansikoiden kantojen poistoon. Kantoja ei kuitenkaan poistamisen jälkeen kannata suinkaan heittää biojätteeseen!
Lue myös: Muista tärkeä asia ennen kuin laitat mansikoita pakastamiseen
Mansikan kannoista voi tehdä helposti mehua
Kotitalouden lehtori Anu Heinaro vinkkasi Huomenta Suomessa mahtavan tavan hyödyntää mansikan kannat.
– Mansikan kantoja ei kannata heittää roskikseen. Laita ne kattilaan veden kanssa, keitä vartin verran ja saat mansikkamehua, Anu vinkkasi.
Anun mukaan viidestä mansikkakilosta tulee noin 4–5 desilitraa kantoja. Tälle määrälle riittää noin 1,2 litraa vettä. Mukaan voi halutessaan lisätä pari ruokalusikallista sokeria.
Mehutiivisteen voi myös pakastaa
Keittämisen jälkeen mehu jäähdytetään ja siivilöidään kannuun. Mehun voi myös pakastaa esimerkiksi pienissä annospusseissa.