Älä heitä mansikoiden kantoja roskiin – syy voi yllättää

Mansikan kannan poisto helposti: Nerokkaalla kikalla ei tule hävikkiä! 0:18 Mansikan kannan poisto helposti: Nerokkaalla kikalla ei tule hävikkiä!
KATSO MYÖS VIDEO: Näin poistat mansikoista kannat helposti – nerokkaalla kikalla ei tule hävikkiä!

Tiesitkö, että myös mansikoiden kantoja kannattaa hyödyntää mansikkaherkkuja valmistaessa?

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin vinkattu näppärä kikka mansikoiden kantojen poistoon. Kantoja ei kuitenkaan poistamisen jälkeen kannata suinkaan heittää biojätteeseen!

Mansikan kannoista voi tehdä helposti mehua

Kotitalouden lehtori Anu Heinaro vinkkasi Huomenta Suomessa mahtavan tavan hyödyntää mansikan kannat. 

– Mansikan kantoja ei kannata heittää roskikseen. Laita ne kattilaan veden kanssa, keitä vartin verran ja saat mansikkamehua, Anu vinkkasi.

Anun mukaan viidestä mansikkakilosta tulee noin 4–5 desilitraa kantoja. Tälle määrälle riittää noin 1,2 litraa vettä. Mukaan voi halutessaan lisätä pari ruokalusikallista sokeria. 

Mehutiivisteen voi myös pakastaa 

Keittämisen jälkeen mehu jäähdytetään ja siivilöidään kannuun. Mehun voi myös pakastaa esimerkiksi pienissä annospusseissa. 

– Näin sinulla on aina tuoretta mansikkamehua. Sitä voi laimentaa oman maun mukaan, esimerkiksi puolet mehutiivistettä ja puolet vettä. 

Jos haluaa varmistaa, että mehusta tulee varmasti mansikan makuista ja väristä, voi kantojen joukkoon lisätä keittovaiheessa myös satsin niin sanotut "huonommat mansikat" – siis ylikypsyneet tai muuten vain murjoutuneet.

Katso myös: Anun niksi mansikoiden paloitteluun on suorastaan nerokas!

Anun nerokas kikka mansikoiden paloitteluun 0:40
Näin mansikat kannattaa pilkkoa! 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.