Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä heitä mansikoiden kantoja roskiin – syy voi yllättää

0:18Mansikan kannan poisto helposti: Nerokkaalla kikalla ei tule hävikkiä!KATSO MYÖS VIDEO: Näin poistat mansikoista kannat helposti – nerokkaalla kikalla ei tule hävikkiä!
Julkaistu 03.07.2024 07:44

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Tiesitkö, että myös mansikoiden kantoja kannattaa hyödyntää mansikkaherkkuja valmistaessa?

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin vinkattu näppärä kikka mansikoiden kantojen poistoon. Kantoja ei kuitenkaan poistamisen jälkeen kannata suinkaan heittää biojätteeseen!

Lue myös: Muista tärkeä asia ennen kuin laitat mansikoita pakastamiseen

Mansikan kannoista voi tehdä helposti mehua

Kotitalouden lehtori Anu Heinaro vinkkasi Huomenta Suomessa mahtavan tavan hyödyntää mansikan kannat. 

– Mansikan kantoja ei kannata heittää roskikseen. Laita ne kattilaan veden kanssa, keitä vartin verran ja saat mansikkamehua, Anu vinkkasi.

Anun mukaan viidestä mansikkakilosta tulee noin 4–5 desilitraa kantoja. Tälle määrälle riittää noin 1,2 litraa vettä. Mukaan voi halutessaan lisätä pari ruokalusikallista sokeria. 

Mehutiivisteen voi myös pakastaa 

Keittämisen jälkeen mehu jäähdytetään ja siivilöidään kannuun. Mehun voi myös pakastaa esimerkiksi pienissä annospusseissa. 

– Näin sinulla on aina tuoretta mansikkamehua. Sitä voi laimentaa oman maun mukaan, esimerkiksi puolet mehutiivistettä ja puolet vettä. 

Jos haluaa varmistaa, että mehusta tulee varmasti mansikan makuista ja väristä, voi kantojen joukkoon lisätä keittovaiheessa myös satsin niin sanotut "huonommat mansikat" – siis ylikypsyneet tai muuten vain murjoutuneet.

Katso myös: Anun niksi mansikoiden paloitteluun on suorastaan nerokas!

0:40Anun nerokas kikka mansikoiden paloitteluunNäin mansikat kannattaa pilkkoa!

Lisää aiheesta:

Älä tee tätä virhettä, jos pakastat marjoja!Älä heitä mansikoiden kantoja roskiin – syy saattaa yllättääHelppo tapa säilöä omenat: Anu vinkkaa näppärän apuvälineenMuista tärkeä asia ennen kuin laitat mansikoita pakastimeenPakastimessa viime vuoden marjoja – voiko niitä vielä syödä?Ei enää lösähtäneitä marjoja! Näin saat mansikat säilymään jopa kaksi viikkoa
MarjatRuokaHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Marjat
  • 16.8.17:28
    Leivonta

    Marjapiirakka, jota kaikki rakastavat – superhelppo valmistaa!

  • 13.8.07:43
    Ruoka

    Kotimaisilla ja ulkomaisilla marjoilla yksi selvä ero – Hanna Partanen muistuttaa riskistä

  • 12.8.07:43
    Ruoka

    Mustikkaa vai pensasmustikkaa? Hanna Partanen kertoo, kumpi on terveellisempää

  • 11.8.17:02
    Ruoka

    Älä tee tätä virhettä, jos pakastat marjoja!

  • 14.7.13:38
    mansikka

    Mansikkasesonki on nyt täällä – nämä seikat ratkaisevat, tuleeko marjoista makeita