Vaikka valmisruoalle onkin joskus oma aikansa ja paikkansa, kannattaa einesklassikoiden valmistamista kokeilla joskus itse kotona. Testaa tuttu ja turvallinen lihaperunasoselaatikko.
Yllä olevalla videolla ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki kertoo, miksi perunaa kannattaa syödä.
Lihaperunasoselaatikko oli aikoinaan hyvinkin tuttua suomalaisperheiden arkiruokaa. Ruoka on tänä päivänä jäänyt monen trendikkäämmän herkun varjoon – aivan syyttä. Jauhelihan ja perunamuusin liitto on vastustamaton ja tämä ruoka maistuu taatusti koko perheelle.
Klassikkoa on saatavilla myös eineksenä, mutta kannattaa ehdottomasti kokeilla lihaperunasoselaatikon valmistamista myös itse. Se ei ole vaikeaa!
– Lihaperunasoselaatikko on ihanaa arkiruokaa. Tarjoa seuraksi puolukkahilloa tai porkkanaraastetta, ruokabloggaaja Hellapoliisi eli Kati Jaakonen vinkkaa.

Lihaperunasoselaatikko on ihanaa arkiruokaa. Tarjoa seuraksi puolukkahilloa tai porkkanaraastetta.
Lihaperunasoselaatikko
- 2 kg jauhoisia perunoita (esim. Van Gogh)
- vettä + 1 tl suolaa
- 50 g voita tai margariinia
- n. 7 dl maitoa
- 1 iso sipuli
- 500 g jauhelihaa
- 2 ½ tl suolaa (osa jauhelihan joukkoon, loput soseeseen)
- mustapippuria myllystä
- 2 tl lipstikkaa tai rakuunaa
- 2 munaa
Valmistusohje
- Kuori perunat ja leikkaa lohkoiksi. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Valuta vesi pois ja vatkaa joukkoon voi tai margariini, sekä maito, kunnes saat löysän vellimäisen soseen.
- Kuori ja hienonna sipuli. Paista jauheliha ja sipulisilppu. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Sekoita jauhelihaseos ja perunasoseseos keskenään ja lisää loput suolasta, sekä lipstikka tai rakuuna. Sekoita vielä joukkoon munat.
- Kaada seos reunalliseen uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.