Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Salaisuus parempaan makaronilaatikkoon: "Yksinkertaisesti parasta kotiruokaa"

Näin teet makaronilaatikosta entistäkin parempaa!
Näin teet makaronilaatikosta entistäkin parempaa!MTV
Julkaistu 05.08.2024 14:37

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Makaronilaatikko on monelle suomalaisperheelle arkiruokien kiistaton ykkönen. Nappaa vinkit suosikkiruoan kokkaamiseen!

Vielä on kesää jäljellä, mutta elokuussa monissa perheissä siirrytään kuitenkin väistämättä lomamoodista takaisin arkeen koulujen alkaessa. Nyt olisi taas keksittävä koko poppoolle maistuvaa ruokaa.

Perinteinen makaronilaatikko on todellinen klassikko ja lapsiperheiden varma valinta. Tämä jauhelihaa sisältävä uuniruoka on helppo valmistaa ja siitä riittää syötävää parhaimmillaan useaksi päiväksi.

Näin teet makaronilaatikosta entistäkin parempaa.

Valitse rasvaisempaa jauhelihaa

Liha-makaronilaatikkoon kannattaa aina valita mieluiten rasvaisempi naudan jauheliha. Esimerkiksi 17 prosenttia rasvaa sisältävä naudan jauheliha on hyvä valinta. 

Rasvaisemmat jauhelihat sopivat hyvin uuni- ja pataruokiin, eli pidempää haudutusta tai paistamista vaativiin ruokiin. Makaronilaatikko ei kuivu, mikäli jauheliha sisältää reilustikin rasvaa. Pidempää kypsennysaikaakin vaativista ruoista tulee meheviä ja herkullisia.

Edullisempaa soijarouheella

Jos haluaa ravintoarvoiltaan terveellisempää sekä hieman edullisempaa makaronilaatikkoa, kannattaa kokeilla jauhelihan sijaan soijarouhetta. Soijarouheella voi korvata jauhelihan kokonaan tai osittain. 

Soijarouheen voi käytännössä maustaa ihan samaan tapaan kuin jauhelihankin. Tumma soijarouhe muistuttaa pannulla erehdyttävästi jauhelihaa, vaikkakin se on jauhelihaa muruisammassa muodossa.

Myös maku yllättää: tarjosimme soijarouhemakaronilaatikkoa jauhelihaa rakastavalle lapselle, ja täydestä meni!

Lue lisää: Vaihdoimme makaronilaatikosta yhden ainesosan – tuli halvemmaksi ja lapsikin tykkäsi: "Ihan sikahyvää!"

Lihalientä munamaidon tilalle

Muna-kirjan vuonna 2017 julkaissut ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäki valmistaa "maailman parhaan makaronilaatikon" itse aina lihaliemeen. Mansikkamäki kertoo Muna-kirjassa, ettei laatikossa tarvita maitoa.

– Liha-makaronilaatikko on yksinkertaisesti parasta kotiruokaa, mitä on. Itse en käytä koskaan maitoa liha-makaronilaatikossa. Sekoitan kananmunat lihaliemeen. 

Syy tähän on Mansikkamäen mukaan yksinkertaisesti maku. 

– Lihaliemessä on upea syvä maku, joka vievoiton maidosta mennen tullen. Pikainen arkiliemi valmistuu fondista tai lihaliemikuutiosta, Mansikkamäki vinkkaa.

Tuunaa kasviksilla ja sulatejuustolla

Raision testikeittiön kokkina työskentelevä Katja Vuorinen kehitteli maukkaan lihamakaronilaatikon todistaakseen, että klassikkoruokalajia saa helposti varioitua. Samalla mukaan ujutetaan myös hieman kasviksia. 

– Makaronilaatikko on arkipäivien klassikko, jonka voi viimeistellä vielä vahvalla sulatejuustolla, tuoreella paprikalla ja kurkkusalaatilla, Katja vinkkaa. 

Sulatejuusto tekee tästä makaronilaatikosta erityisen vastustamatonta. MTV Uutiset pääsi maistamaan Katjan makaronilaatikkoa pastatehdasvierailun yhteydessä ja resepti oli otettava talteen!

Nappaa Katjan resepti: Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko

Katso myös: Paljonko on yksi annos pastaa? 

1:19Paljonko on yksi annos pastaa? Näin mittaat ilman keittiövaakaa!Näin mittaat ilman keittiövaakaa!

Lisää aiheesta:

Näin saat makaronilaatikosta parempaa: "Yksinkertaisesti parasta kotiruokaa"Parhaan makaronilaatikon salaisuus: "Yksinkertaisesti parasta kotiruokaa"Vaihdoimme makaronilaatikosta yhden ainesosan – halvempaa ja "ihan sikahyvää!" Katjan lihamakaronilaatikossa on yksi ainesosa, joka tekee siitä mielettömän maukastaMitä tehdä jauhelihasta? Viisi helppoa arkiruokaa, jotka maistuvat koko perheelleMiten valmistuu paras makaronilaatikko? Ylivoimaisen liha-makaronilaatikon ohje: "On se vaan hemmetin hyvä resepti!"
ArkiruokaPastaRuokaUutisohjelmien aiheetMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Arkiruoka
  • 11.9.10:35
    Ruoka

    Halpaa, terveellistä ja ravitsevaa – arkiruoka, jota sinunkin kannattaisi syödä

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos

  • 2.9.07:46
    Ruoka

    Takuuvarma kikka proteiinipitoiseen salaattiin: "Edullinen ja todella ruokaisa"

  • 1.9.17:32
    Ruoka

    Megahelppoa ja edullista! Anun nopeat feta-kasvispyörykät ovat varma hitti

  • 1.9.11:46
    Ruoka

    Näin saat salaatin maistumaan paremmalta!