Makaronilaatikko on monelle suomalaisperheelle arkiruokien kiistaton ykkönen. Nappaa vinkit suosikkiruoan kokkaamiseen!
Vielä on kesää jäljellä, mutta elokuussa monissa perheissä siirrytään kuitenkin väistämättä lomamoodista takaisin arkeen koulujen alkaessa. Nyt olisi taas keksittävä koko poppoolle maistuvaa ruokaa.
Perinteinen makaronilaatikko on todellinen klassikko ja lapsiperheiden varma valinta. Tämä jauhelihaa sisältävä uuniruoka on helppo valmistaa ja siitä riittää syötävää parhaimmillaan useaksi päiväksi.
Näin teet makaronilaatikosta entistäkin parempaa.
Valitse rasvaisempaa jauhelihaa
Liha-makaronilaatikkoon kannattaa aina valita mieluiten rasvaisempi naudan jauheliha. Esimerkiksi 17 prosenttia rasvaa sisältävä naudan jauheliha on hyvä valinta.
Rasvaisemmat jauhelihat sopivat hyvin uuni- ja pataruokiin, eli pidempää haudutusta tai paistamista vaativiin ruokiin. Makaronilaatikko ei kuivu, mikäli jauheliha sisältää reilustikin rasvaa. Pidempää kypsennysaikaakin vaativista ruoista tulee meheviä ja herkullisia.
Edullisempaa soijarouheella
Jos haluaa ravintoarvoiltaan terveellisempää sekä hieman edullisempaa makaronilaatikkoa, kannattaa kokeilla jauhelihan sijaan soijarouhetta. Soijarouheella voi korvata jauhelihan kokonaan tai osittain.
