Makaronilaatikko on monelle suomalaisperheelle arkiruokien kiistaton ykkönen. Makaronilaatikkopäivän kunniaksi julkaisemme uudelleen parhaat vinkkimme klassikkoruoan kokkaamiseen.
Maanantaina 7.10. vietetään ensimmäistä kertaa valtakunnallista makaronilaatikkopäivää. Pastatuotteistaan tunnettu Myllyn Paras lanseerasi suomalaisten suosikkiruoalle oman juhlapäivänsä. Makaronilaatikko on keikkunut Suomen suosituimpien ruokien listalla jo 1950-luvulta lähtien.
Perinteinen makaronilaatikko on todellinen klassikko ja lapsiperheiden varma valinta. Tämä jauhelihaa sisältävä uuniruoka on helppo valmistaa ja siitä riittää syötävää parhaimmillaan useaksi päiväksi.
Näin teet makaronilaatikosta entistäkin parempaa.
Valitse rasvaisempaa jauhelihaa
Liha-makaronilaatikkoon kannattaa aina valita mieluiten rasvaisempi naudan jauheliha. Esimerkiksi 17 prosenttia rasvaa sisältävä naudan jauheliha on hyvä valinta.
Rasvaisemmat jauhelihat sopivat hyvin uuni- ja pataruokiin, eli pidempää haudutusta tai paistamista vaativiin ruokiin. Makaronilaatikko ei kuivu, mikäli jauheliha sisältää reilustikin rasvaa. Pidempää kypsennysaikaakin vaativista ruoista tulee meheviä ja herkullisia.
Edullisempaa soijarouheella
Jos haluaa ravintoarvoiltaan terveellisempää sekä hieman edullisempaa makaronilaatikkoa, kannattaa kokeilla jauhelihan sijaan soijarouhetta. Soijarouheella voi korvata jauhelihan kokonaan tai osittain.
