Tässä ihanan helppo ruoka broilerista ja perunasta – voit käyttää jopa eineksiä: "Valmistuu nopeasti valmiista kermaperunoista"
Jos rakastat broileria, juustoa ja kermaperunoita, tämä Hellapoliisi Kati Jaakosen loihtima helppo arkiruoka on sinua varten.
Videolla: Testaa myös supersuosittu Lyonin kana!
Aina ei jaksa kokata pitkän kaavan kautta ja välillä voikin hyvällä omallatunnolla oikaista ruoanlaitossa.
Hellapoliisin takana on suomalainen kokki Kati Jaakonen, jolle arkiruoat ja leivonnaiset ovat sydäntä lähellä. Suurperheen äitinä hän tietää, mitkä maut miellyttävät myös perheen pienempiä.
![]()
Kati Jaakosen teos Kodin suuri keittokirja (Readme 2020) sisältää suuren kokoelman Hellapoliisin parhaita reseptejä arkeen ja juhlaan.
– Itse valmistettu ateria on aina henkilökohtainen lahja sen nauttijalle, kädenjälki, jossa maistuu se fiilis, jolla ruokaa kulloinkin tehdään, Kati toteaa kirjansa esipuheessa.
Kirjassa on mukana tuttuja klassikoita aina lihapullista täytettyihin paprikoihin, mutta myös uusia ideoita arkiruoanlaittoon. Yksi helpoista arkiruokaresepteistä on nopea kermainen broileri-perunavuoka. Se saa makua punaisesta pestokastikkeesta ja täyteläisyyttä kermaperunoista sekä sulatejuustosta.
– Ihana arkiruoka valmistuu nopeasti valmiista kermaperunoista. Löydät tuotteita kaupan eineshyllystä tai pakastealtaasta, Kati vinkkaa.
Katso resepti: Nopea kermainen broileri-perunavuoka
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka