Keittiömestari Sampo Kantele opasti MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa oikean taktiikan sekä sipulin kuorimiseen että pilkkomiseen.
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin taannoin tammikuussa vietettävästä kansallisesta sipuliviikosta. Sipuli on yksi suomalaisenkin keittiön perusraaka-aineista ja ilman sitä monesta ruoasta tulisi valjun makuista.
Sipuli maustaa monen ruoan, mutta sitä voi käyttää myös pääraaka-aineena: kerroimme tammikuussa Rouva Kasviksenakin tunnetun kotitalousopettaja Pirjo Toikkasen mahtavasta sipulikeitto-ohjeesta.
Sipulin tärkeyden ruoanlaitossa tietää myös keittiömestari Sampo Kantele, joka vieraili viime perjantaina MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa. Kanteleen mukaan sipuli kuuluu miltei jokaiseen ruokaan.
– Jos aletaan lukemaan reseptejä, niin todella moni alkaa sanoilla ”kuori ja pilko sipuli”. Sipulia käytetään kaikissa ruokakulttuureissa, Kantele totesi.
