Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä missään nimessä leikkaa sipulista kantaa pois! Keittiömestari Sampo paljastaa, miten sipuli kannattaa oikeasti kuoria ja pilkkoa

Shutterstock
Julkaistu 31.01.2022 19:56

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Keittiömestari Sampo Kantele opasti MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa oikean taktiikan sekä sipulin kuorimiseen että pilkkomiseen.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla kerrottiin taannoin tammikuussa vietettävästä kansallisesta sipuliviikosta. Sipuli on yksi suomalaisenkin keittiön perusraaka-aineista ja ilman sitä monesta ruoasta tulisi valjun makuista.

Sipuli maustaa monen ruoan, mutta sitä voi käyttää myös pääraaka-aineena: kerroimme tammikuussa Rouva Kasviksenakin tunnetun kotitalousopettaja Pirjo Toikkasen mahtavasta sipulikeitto-ohjeesta.

Sipulin tärkeyden ruoanlaitossa tietää myös keittiömestari Sampo Kantele, joka vieraili viime perjantaina MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa. Kanteleen mukaan sipuli kuuluu miltei jokaiseen ruokaan.

– Jos aletaan lukemaan reseptejä, niin todella moni alkaa sanoilla ”kuori ja pilko sipuli”. Sipulia käytetään kaikissa ruokakulttuureissa, Kantele totesi. 

Perus kelta- ja punasipulin lisäksi keittiömestari suosittelee kokeilemaan ruoanlaitossa esimerkiksi salottisipulia. Sillä saa samaan aikaan makeutta ja kirpeyttä vaikka kastikepohjiin. 

– Purjosipuli on myös ihan fantastinen. Voi tehdä vaikka kermamuhennettua purjosipulia.

Mutta palataanpa vielä sipulin käsittelyn perusteisiin: miten sipuli oikeasti kannattaa kuoria ja pilkkoa? Tärkeintä pilkkomisessa on keittiömestari Sampo Kanteleen mukaan terävä veitsi. Jos sipuli-itkuilta haluaa välttyä, kannattaa myös riittäävän tuuletuksen olla kunnossa.

Älä leikkaa sipulin kantaa pois – Katso videolta, miten sipuli kannattaa oikeasti kuoria ja pilkkoa!

Lisää aiheesta:

Älä keitä porkkanaa vedessä – Sauli Kemppainen kertoo syyn: "Katastrofaalisin tilanne"Kaalilaatikko-Pirjolta nostalginen ruokavinkki: "Muistan omasta lapsuudestani"Joko kokeilit suosikkiohjetta? Näin Kari Aihinen tekee uunijuurekset Pirjo muistuttaa, mitä sipulille ei koskaan kannata tehdä – nappaa sipulivinkit: "Ratkaiseva tekijä ruokien maun kannalta"Joko testasit? Kari Aihinen paljastaa, miten tehdään uunijuurekset todella helposti – legendaarinen resepti yksi MTV:n suosituimmistaOletko koskaan tehnyt sipulille näin? Jamie Oliverin käänteentekevä kikka hämmästyttää: Saa ruoan maistumaan paremmalta
RuoanlaittoRuokaniksitViiden jälkeenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • Eilen09:46
    Ruoka

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • 6.9.09:44
    Ruoka

    Onko sinulla halpispaistinpannu? Näin sille kannattaisi aina tehdä liedellä

  • 3.9.17:34
    Ruoka

    Varo! Yleinen virhe pilaa paistinpannun: "Suomalaisten perisynti"

  • 17.8.09:46
    Ruoka

    Ykköshaastaja pizzalle! Tee itse herkullinen tonnikalapinsa

  • 15.8.07:45
    Ruoka

    Kari Aihinen muistuttaa "unohdetusta ruoasta" – terveellistä ja proteiinipitoista