Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Joko testasit? Kari Aihinen paljastaa, miten tehdään uunijuurekset todella helposti – legendaarinen resepti yksi MTV:n suosituimmista

Shutterstock
Julkaistu 12.09.2020 09:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kari Aihisen uunijuurekset on yksi MTV:n kaikkien aikojen suosituimmista resepteistä. Keittiömestari paljasti MTV:lle viime syksynä, miten juureksista saa taatusti täydellisiä kotiuunissa. Joko sinä olet testannut hittireseptiä? 

Kokki Kari Aihinen valmisti uunijuureksia aikoinaan Kaappaus keittiössä -ohjelman ensimmäisellä tuotantokaudella. Tässä reseptiversiossa kokki hyödynsi juuresten lisäksi myös muita kasviksia, kuten paprikaa ja kesäkurpitsaa. 

Pelkillä juureksillakin saa kuitenkin erinomaisen maukkaan lopputuloksen, Aihinen lupaa. Hän neuvoo kiinnittämään huomion muutamaan oleelliseen asiaan valmistuksessa.

– Juurekset kuoritaan ja pilkotaan isoiksi paloiksi. Älä tee mitään pikkurillin kokoista siis, mieluummin peukalon. Juureksissa pitää olla suutuntumaa, Aihinen muistuttaa.

Aihisen mukaan juurekset kannattaa maustaa suolalla ja pippurilla, ennen kuin niiden päälle ripottelee öljyä.

– Sitten voi fiiliksen mukaan lisätä tuoreita yrttejä, kuten rakuunaa, timjamia ja rosmariinia. Itse tykkään laittaa myös valkosipulia joukkoon. 

Uunissa juureksille on tarkoitus saada ihanan paahtunut pinta. Oleellista on myös antaa juuresten kypsyä tarpeeksi.

– Älä analysoi aikaa. Jos ohjeessa sanotaan 30–40 minuuttia, pidä niitä uunissa silti vaikka 50 minuuttia. Juureksen pitää olla hieman paahtunut ja kypsä. Jos porkkana jää medium-kypsäksi, se on ihan mauton.

Katso suosittu resepti: Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan

***

Oletko jo testannut Aihisen Matinkylän kanan? Katso videolta ohje:

7:58Kari Aihinen ja Matinkylän kana

Lisää aiheesta:

Näin uunijuurekset kannattaa aina valmistaa – Kari Aihinen: "Makeampia ja paremman makuisia"Joko kokeilit suosikkiohjetta? Näin Kari Aihinen tekee uunijuurekset Pekka Terävän lyömätön vinkki juuresten valmistamiseen: Voitkin jättää rasittavan työvaiheen väliin!Kari Aihinen paljastaa, miten tehdään legendaariset uunijuurekset todella helposti – yksi MTV:n suosituimmista resepteistäHarri Syrjänen paljastaa: Tätä kasvista suomalaiset eivät osaa arvostaa – "Ihmiset ovat niin malttamattomia"Näin grillaat kasvikset oikein – muista kaksi nyrkkisääntöä
RuokaKari AihinenMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 06:39
    Henri Alén

    Tätä Henri Alén ei missään nimessä nyt ostaisi ruokakaupasta

  • Eilen16:46
    Ravintolat

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan

  • Eilen08:21
    Juusto

    Mozzarellaa vai burrataa? Tässä juustojen erot

  • ke16:07
    Turvallisuus

    Tätä ruokaa saa syödä vain 2 grammaa päivässä

  • ke11:05
    Suklaa

    Tunnettujen liköörikonvehtien valmistus lopetettu yllättäen: "Pitääkö juuri ennen joulua...?"