Mainos

Joko testasit? Kari Aihinen paljastaa, miten tehdään uunijuurekset todella helposti – legendaarinen resepti yksi MTV:n suosituimmista

Kari Aihisen uunijuurekset on yksi MTV:n kaikkien aikojen suosituimmista resepteistä. Keittiömestari paljasti MTV:lle viime syksynä, miten juureksista saa taatusti täydellisiä kotiuunissa. Joko sinä olet testannut hittireseptiä? 

Kokki Kari Aihinen valmisti uunijuureksia aikoinaan Kaappaus keittiössä -ohjelman ensimmäisellä tuotantokaudella. Tässä reseptiversiossa kokki hyödynsi juuresten lisäksi myös muita kasviksia, kuten paprikaa ja kesäkurpitsaa. 

Pelkillä juureksillakin saa kuitenkin erinomaisen maukkaan lopputuloksen, Aihinen lupaa. Hän neuvoo kiinnittämään huomion muutamaan oleelliseen asiaan valmistuksessa.

– Juurekset kuoritaan ja pilkotaan isoiksi paloiksi. Älä tee mitään pikkurillin kokoista siis, mieluummin peukalon. Juureksissa pitää olla suutuntumaa, Aihinen muistuttaa.

Aihisen mukaan juurekset kannattaa maustaa suolalla ja pippurilla, ennen kuin niiden päälle ripottelee öljyä.

– Sitten voi fiiliksen mukaan lisätä tuoreita yrttejä, kuten rakuunaa, timjamia ja rosmariinia. Itse tykkään laittaa myös valkosipulia joukkoon. 

Uunissa juureksille on tarkoitus saada ihanan paahtunut pinta. Oleellista on myös antaa juuresten kypsyä tarpeeksi.

– Älä analysoi aikaa. Jos ohjeessa sanotaan 30–40 minuuttia, pidä niitä uunissa silti vaikka 50 minuuttia. Juureksen pitää olla hieman paahtunut ja kypsä. Jos porkkana jää medium-kypsäksi, se on ihan mauton.

Katso suosittu resepti: Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan

***

Oletko jo testannut Aihisen Matinkylän kanan? Katso videolta ohje:

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja