Joko kokeilit suosikkiohjetta? Näin Kari Aihinen tekee uunijuurekset

Asiantuntija vinkkaa edullisen korvikkeen kurkulle ja tomaatille: "Ei kannata unohtaa" 1:15 Asiantuntija vinkkaa edullisen korvikkeen kurkulle ja tomaatille: "Ei kannata unohtaa"
KATSO MYÖS VIDEO: Asiantuntija vinkkaa edullisen korvikkeen kurkulle ja tomaatille: "Ei kannata unohtaa"

Tämä uunijuuresohje on yksi MTV:n kaikkien aikojen suosituimmista resepteistä. Keittiömestari Kari Aihinen paljasti MTV:lle viime syksyllä 2019, miten juureksista saa taatusti täydellisiä kotiuunissa. Joko sinä olet testannut hittireseptiä? 

Kokki Kari Aihinen valmisti uunijuureksia aikoinaan Kaappaus keittiössä -ohjelman ensimmäisellä tuotantokaudella. Tässä reseptiversiossa kokki hyödynsi juuresten lisäksi myös muita kasviksia, kuten paprikaa ja kesäkurpitsaa. 

"Älä tee mitään pikkurillin kokoista"

Pelkillä juureksillakin saa kuitenkin erinomaisen maukkaan lopputuloksen, Aihinen lupaa. Hän neuvoo kiinnittämään huomiota muutamaan oleelliseen asiaan valmistuksessa.

– Juurekset kuoritaan ja pilkotaan isoiksi paloiksi. Älä tee mitään pikkurillin kokoista siis, mieluummin peukalon. Juureksissa pitää olla suutuntumaa, Aihinen muistuttaa.

Aihisen mukaan juurekset kannattaa maustaa suolalla ja pippurilla, ennen kuin niiden päälle ripottelee öljyä.

– Sitten voi fiiliksen mukaan lisätä tuoreita yrttejä, kuten rakuunaa, timjamia ja rosmariinia. Itse tykkään laittaa myös valkosipulia joukkoon. 

Uunissa juureksille on tarkoitus saada ihanan paahtunut pinta. Oleellista on myös antaa juuresten kypsyä tarpeeksi.

– Älä analysoi aikaa. Jos ohjeessa sanotaan 30–40 minuuttia, pidä niitä uunissa silti vaikka 50 minuuttia. Juureksen pitää olla hieman paahtunut ja kypsä. Jos porkkana jää medium-kypsäksi, se on ihan mauton.

Katso suosittu resepti: Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran syksyllä 2020.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.