Rouva Kasviksenakin tunnettu kotitalousopettaja Pirjo Toikkanen uskoo kehitelleensä kaikkien aikojen parhaan sipulikeiton ohjeen. Nappaa jutun lopusta lyömätön keittoresepti.
Rouva Kasviksena tunnettu ruokatoimittaja ja kotitalousopettaja Pirjo Toikkanen vinkkaa keitto-ohjeen, jota kuvailee itse "aivan lyömättömäksi". Kyseessä on klassisen sipulikeiton tarkasti hiottu versio, jonka maukkaudesta Pirjo yllättyi itsekin.
Lisää Pirjon reseptejä Rouva Kasvis -blogissa.
Bilekansan yöruokaa
Pirjon mukaan sipulikeittoa voi kiistatta kutsua klassikkoruoaksi, sillä se on pysynyt kiinnostuksen kohteena jo vuosikymmenien ajan. Köyhän väestön ruokana alun perin tunnetuksi tullut keitto on kehittynyt vuosien saatossa ja siitä on loihdittu hienostuneempia versioita.
– Pariisissa se tunnettiin aikoinaan bilekansan yöruokana. Ihmiset juhlivat yömyöhään ja menivät sitten tukkuhalleille höyryävien sipulikeittopatojen ääreen, Pirjo kertaa keiton historiaa.


