Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Älä keitä porkkanaa vedessä – Sauli Kemppainen kertoo syyn: "Katastrofaalisin tilanne"

8:07Älä keitä porkkanaa vedessä – huippukokki kertoo, missä sen sijaanKATSO VIDEO: Näin saat porkkanasta paljon paremman makuista! Videolla Sauli Kemppaisen vinkit.
Julkaistu 09.04.2024 12:41

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Keittiömestari Sauli Kemppainen demonstroi Huomenta Suomessa, miten porkkanasta saa kaiken irti. 

Porkkana on yksi suomalaisten suosikkikasviksista, joka maistuu meille niin keitettynä, paahdettuna kuin tuoreena raasteenakin. 

Tuiki tavallisesta porkkanasta saa keittiömestari Sauli Kemppaisen mukaan paljon enemmän irti, jos keskittyy sen ominaismakuun.

Lue myös: Lapset rakastavat tätä kasvissosekeittoa – joko testasit?

Porkkanaa ei kannata keittää vedessä

Kemppainen demonstroi viikonloppuna Huomenta Suomessa, miten porkkanan saa todella maistumaan porkkanalta.

– Tämä on oikein hyvä esimerkki ruoanlaittofilosofiastani: Raaka-aineen pitäisi maistua siltä itseltään ja vieläpä niin voimakkaasti kuin mahdollista, Kemppainen alusti.

Ensimmäiseksi keittiömestari ohjeisti, ettei porkkanaa kannata missään nimessä keittää vedessä. 

–  Silloin porkkanan sisältä menee keitinveteen ehkä jopa puolet porkkanan ominaismausta. Sittenhän tapahtuu yleensä se vielä kaikista katastrofaalisin tilanne, että heitetään keitinvesi viemäriin, eli maku menee sinne.

Miten porkkana sitten keittiömestari Sauli Kemppaisen mukaan kannattaisi keittää? Millä muulla tavoilla porkkanan makua saa korostettua? Katso videolta vinkit! 

Lue myös: Näin uunijuurekset kannattaa aina valmistaa – Kari Aihinen: "Makeampia ja paremman makuisia"

Lisää aiheesta:

1–2 euroa annokselta! Sauli Kemppaisen "törkeän hyvä" kasvissosekeitto syntyy ihan tavallisista raaka-aineistaTerveellinen arkiruoka sentinvenyttäjille: "Nopea, helppo ja hyvin edullinen"Käytätkö jo ruoanlaitossa? Henri Alén ylistää: "Yksi hienoimpia kasviksia"Älä missään nimessä leikkaa sipulista kantaa pois! Keittiömestari Sampo paljastaa, miten sipuli kannattaa oikeasti kuoria ja pilkkoaPekka Terävän lyömätön vinkki juuresten valmistamiseen: Voitkin jättää rasittavan työvaiheen väliin!Älä missään nimessä kuori! Huippukokki Aki Wahlmanin nerokkaalla niksillä saat kasvikset maistumaan: ”Maku tiivistyy”
RuokaKasviksetHuomenta SuomiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • Eilen17:36
    Leivonta

    Helppo ja nopea omena-kaurapaistos: Anu paljastaa parhaat kikat

  • pe10:58
    EM-koripallo

    Näin Susijengi syö – podcast: Paljastus salaatista kieltäytyjistä

  • pe07:45
    Leipä

    Oleellinen yksityiskohta leivänpaahtimesta jäänyt monilta huomaamatta

  • to17:14
    Leivonta

    Lyömätön omenapiirakka! Sadun ohje on jopa "liian suosittu"

  • to10:35
    Arkiruoka

    Halpaa, terveellistä ja ravitsevaa – arkiruoka, jota sinunkin kannattaisi syödä