7:10

Naurettavan yksinkertainen klassikkodrinkki on tekemässä paluun – baarimestari: ”Kaikki on kiinni siitä, miten sen teet”

Huomenta Suomen vieraana tietokirjailija Christian Rönnbacka ja Helsinki Distilling Companyn tislausmestari Mikko Mykkänen.

Baarimestari ennustaa yksinkertaisimmillaan kahdesta ainesosasta koostuvan juoman, highballin, olevan pian kaikkien huulilla.

Tarinan mukaan highballin keksi Manhattan Aslandin baarimikko Patrick Gavin Duffy 1890-luvulla. Juoma on hyvin yksinkertainen, tarvitset vain alkoholia (viskiä), soodavettä ja jäitä. 

Juoma rakennetaan korkeaan, jäillä täytettyyn lasiin ja tarjoillaan yksinkertaisen koristeen, esimerkiksi sitruunaviipaleen kera. 

Vaikka juoma on todella yksinkertainen, ammattilaiset uskovat, että tämä juoma tulee olemaan pian kaikkien laseissa.

Valmistustavalla on suuri vaikutus lopputulokseen

Baarimestari Masahiro Urushidon mukaan tämän päivän hittidrinkin erottaa kuitenkin klassikosta yksi oleellinen seikka; valmistustapa.

– Kyse on siitä, mitä sen teet. Se tehdään huolella ja rakkaudella, Urushido kommentoi Esquire-sivustolle

Yhä useampi baari on nimittäin ottanut käyttöönsä uuden koneen, joka sekoittaa täydellisesti hiilihapotettua vettä ja jäähdytettyä viskiä sopivassa suhteessa. Juoma tarjoillaan jäiden kera, jotka ovat niin kirkkaita, että niiden läpi pystyisi lukemaan. Yksityiskohdat ovat siis niitä, jotka ratkaisevat.

Jos et omista konetta, ei hätää. Urushidon mukaan täydellisen highballin valmistu onnistuu hyvin myös kotioloissa – kunhan teet sen huolella.  

Ennen valmistusta laita viskipullo ja kapea lasi hyvissä ajoin pakastimeen. Täytä jäähtynyt lasi jäillä ja lisää noin 6 senttiä viskiä. Pitele lasia vinossa ja valuta jäähdytetty soodavesi hitaasti lasiin. Älä sekoita., sillä juoma sekoittuu itsestään. Koristele sitruunankuorella ja nauti. 

Lähde: Esquire

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja