Sitruuna saattaa pilata lempijuomasi! Asiantuntija tyrmää vakiintuneen tavan gin tonicin valmistuksessa

Suomessa maailman parasta giniä 9:00 Suomessa maailman parasta giniä

Juomaexpertti kannustaa vaihtamaan sitruunaviipaleen inkivääriin tai minttuun parhaan mahdollisen makunautinnon saamiseksi. Asiantuntijan mukaan yleisesti käytetty sitruuna tekee gin tonic -drinkistä helposti ummehtuneen makuisen.

Huomenta Suomen vieraana Arctic Blue Ginin brändijohtaja Mikko Spoof ja mestaritislaaja Asko Ryynänen.

Bombay Sapphire -ginimerkin edustajana työskentelevä Sam Carter ei suosittele sitruunan, limen tai muiden sitrushedelmien lisäämistä gin toniciin. Miehen mukaan sitrushedelmät tekevät juomasta helposti ummehtuneen makuisen, mikä ei taatusti ole tarkoitus. 

Yli 20 alalla työskennelleen asiantuntijan mukaan paras juoma syntyy lisäämällä joukkoon inkivääriä ja minttua, jotka korostavat ginin makua. 

Oikean mallinen lasi takaa makuelämyksen

Carterin mukaan täydellinen lopputulos syntyy yhdestä osasta giniä ja kahdesta osasta vettä. Inkivääri tulisi lisätä lasiin aivan ensimmäiseksi ja lopputulos viimeistellä mintun oksilla.  Ja mitä enemmän jäitä sen parempi!

Myös lasivalintaan kannattaa kiinnittää huomiota. Paras lasi ei suinkaan ole perinteinen cocktail-lasi, vaan pyöreä pallolasi, josta juoman tuoksut kantautuvat juojan nenään parhaalla mahdollisella tavalla. Tuoksut ovat nimittäin merkittävä osa makuelämystä.

Myös punaviinilasi käy tähän tarkoitukseen erittäin hyvin.  

Lähde: Dailymail

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!