6:22

Ammattilaiset paljastavat superhelpot suosikkinsa: Nämä kahden ainesosan drinkit onnistuvat kokemattomaltakin baarimikolta

Näin valmistat helppoja drinkkejä kotona.

Nämä cocktailit onnistuvat myös hieman kokemattomimmilta baarimikoilta, ja niitä on helppo muokata omien makumieltymystensä mukaisesti.

Kun ainesosia on vain vähän, laatu korvaa määrän. Useiden asiantuntijoiden mukaan laadukkaiden raaka-aineiden käyttö takaa herkullisen lopputuloksen myös yksinkertaisemmissa juomasekoituksissa.

INSIDER-sivusto kysyi juoma-alan asiantuntijoilta, mitkä kahden ainesosan drinkit ovat heidän suosikkejaan ja miten he ne tekevät.

Vodkaa limonadin kera

Kuulostaa hyvin yksinkertaiselta ja sitä se onkin. Baarimikkona toiminut Austin Sherman neuvoo tekemään drinkin kaksi osaa limonadia, yksi osa vodkaa -mitoituksella ja tarjoilemaan juoman jäillä täytetystä pienestä cocktaillasista.

Limonadin voi valita omien mieltymystensä mukaan, mutta Sherman neuvoo välttämään keinotekoisen makuisia juomia, sillä näin yksinkertaisessa cocktailissa ne maut korostuvat. Sherman itse käyttää juomassa kotitekoisia limonadeja.

Klassikko-cocktail The Godfather

The Godfather on simppeli ja melko tujakka drinkki, joka koostuu makeasta italialaisesta likööristä amaretosta sekä viskistä. Baarin omistaja Nick Krueck kertoo, että drinkkiin tulee yleensä yhtä paljon kumpaakin ainesosaa, mutta hän itse tekee sen hieman eri suhteilla: 6 cl savuista viskiä ja 3 cl amarettoa.

– Suosittelen lämpimästi käyttämään savunmakuista viskiä, sillä cocktailin makean savuinen yhdistelmä toimii erittäin hyvin, Krueck kertoo.

Gin tonicin suosiolle on hyvä syy

Yksi gin tonicin parhaista puolista on se, että sen voi tehdä erittäin monipuolisesta valikoimasta aineksia. Baarimikkona työskentelevä Elizabeth Farrellin mukaan gin tonic maistuu parhaimmalta juuri silloin, kun olet valinnut raaka-aineet oman makusi mukaan.

Erilaiset ginit ja tonic-vedet eroavat loppupeleissä melko paljonkin toisistaan ja lopputuloksesta tulee aina hieman erilainen, riippuen valitsemastasi makuparista.

Farrell itse sekoittaa 6 cl giniä (botanical gin) ja 9 cl välimerellistä tonic-vettä ja tarjoilee juoman jäiden kera.

Riisuttu Dark and Stormy

Dark and Stormy on klassikkodrinkki, joka valmistetaan yleensä neljästä ainesosasta: rommista, inkiväärioluesta, limemehusta ja sokerisiirapista. Juoma-asiantuntija Evan Wolf kertoo, että juomaa voi myös hieman yksinkertaistaa käyttäen ainoastaan kahta ainesosaa.

Wolfin version Dark and Stormysta tulee 6 cl Mount Gay Black Barrel rommia sekä 9 cl inkivääriolutta.

Paloma suoraan limsapullosta tarjoiltuna

Baarinomistaja Chris Bidmead kertoo valmistavansa tequila-pohjaisen Paloman usein suoraan lasiseen limonadipulloon.

Valmistaakseen drinkin, hän hörppää greippilimsapullosta tehdäkseen tilaa tequilalle. Noin 3,5 dl limsapulloon hän lisää 2 cl tequilaa. Bidmead kertoi myös lisäävänsä pullon suun reunoille suolaa ja koristelevansa juoman limeviipaleella.

Juoman voi luonnollisesti valmistaa helposti myös suoraan lasiin.

Matala-alkoholinen vermuttidrinkki

Los Angelesissa työskentelevän baarimikon Kyle Mcelfreshin mielestä vermutti-soodavesi on oivallinen yhdistelmä, jonka pitäisi tulla takaisin muotiin.

Mcelfresh pitää drinkistä sen matala-alkoholisuuden takia, minkä vuoksi tämä juomasekoitus sopii esimerkiksi aperitiiviksi.

Juoma valmistetaan sekoittamalla 4 cl vermuttia ja 7 cl soodavettä ja tarjoillaan pienestä cocktaillasista jäiden kera.

Virkistävää ja yksinkertaista bourbonista

Kuuman kesäpäivän täydellinen pelastaja on Gerry Contrerasin mukaan juomasekoitus, johon tulee bourbon-viskiä ja sitruunalimonadia.

Lisää 6 cl bourbonia ja 1,5 dl sitruunalimonadia ravistimeen jäiden kera ja ravista noin 10 sekunnin ajan. Siivilöi juoma jäillä täytettyyn lasiin ja koristele sitruunaviipaleella.

Ranskalaista ylellisyyttä

Kir Royale on juuri niin kuninkaallinen cocktail kuin nimestä voisi päätellä. Drinkkiin tulee mustaherukoista tehtyä creme de cassis-likööriä sekä samppanjaa.

Juoma valmistetaan kaatamalla kuohuviinilasin pohjalle 2 cl likööriä ja täyttämällä lasi samppanjalla.

Lähde: INSIDER 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja