Älä käytä mikroa pizzan uudelleenlämmittämiseen – tässä yksinkertainen syy

Nerokasta! Näin saat paistettua kaksi pakastepizzaa kerralla

Joskus sattuu ihmeitä ja kotiin tilattua pitsaa jää yli. Jos seuraavana päivänä ei halua nauttia "lötköstä" ateriasta, kannattaa tarkastaa asiantuntijoiden vinkit pizzan uudelleenlämmittämiseen.

Ylläoleva video kertoo helpon tavan paistaa kaksi pakastepizzaa samalla pellillä. 

Olemme aiemmin kertoneet, mikä on paras tapa lämmittää edellispäivältä jäänyt pizza. Silti tapoja on yhtä monta kuin pizzansyöjää, joten Food 52 -ruokasivusto selvitti alan asiantuntijoiden keinot onnistua takuuvarmasti ylijääneen pizzan lämmityksessä. 

Tärkeintä on välttää mikroaaltouunia – pannulla ja uunissa tulee parempaa!

Muutama vuosi sitten New Yorkin Brooklynissa sijaitsevan Roberta-pizzerian jakamasta pizzanlämmitysohjeesta syntyi viraalihitti.

Ohjeen mukaan kylmää pizzapalaa lämmitetään pannulla keskilämmöllä muutaman minuutin ajan. Kun pohja on rapea, lisätään pannulle pari pisaraa vettä ja lämpö käännetään hiljaiselle. Kansi laitetaan pannun päälle muutaman minuutin ajaksi. 

Robertan pizzamestari, Anthony Falco, vannoo yhä ohjeen nimeen. Falcon mukaan ohjeen avulla pizzaan syntyy rapea pohja, mutta pinnalle jää täydellisesti sulanut juusto.

Myös Food 52-sivuston keittiömestari Derek Lauregh suosii paistinpannua. Lauregh tosin käyttää lämmittämiseen valurautapannua, ja tuloksena on mehevän juustoinen pizza. Lisävinkkinä Lauregh ohjeistaa laittamaan pizzan minuutiksi uuniin – näin siitä tulee entistä rapeampi.

Sivuston toinen pizza-asiantuntija, Ryan Hamilton suosii pöytäuunia.

– Laitan kaksi pizzasiivua 175 asteeseen noin viideksi minuutiksi. Samalla kun odotan niiden valmistusta, syön tietysti kolmannen siivun kylmänä. 

Jos pizzan uudelleenlämmittää mikrossa, se jää lötköksi. Unohda siis mikro ja testaa pizzantähteiden lämmittämistä uunissa tai pannulla. 

Lähde: Food 52

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja